CONCERT

Aida Gimeno, soprano Carlos Sanchís piano


     Souvenirs" en forma de cançó presenta una mostra de la cançó espanyola i la"mélodie" française del XVIII i XIX, quan París era un dels centres mundials de l'art. Partint de la forta influència del cabaret en Poulenc i Weill, es continua amb la profunda obra de Duparc. 
    L'eix  central ens porta a compositors mediterranis amb Rodrigo, Mompou, i finalment Montsalvatge, reflectint la presència del colonialisme en els corrents artístics a través de la influència cubana. Després d'un petit homenatge a García  Abril a través de dues joies de la seva extensa producció vocal, reflex del seu particular univers, es culmina amb les7 cançons populars, un viatge a través de les arrels del folklore espanyol construït magistralment per Falla.

Programa:
Francis Poulenc:  Les chemins de l'amour
Kurt Weill:  Youkali
Henri Duparc:    Chanson triste / Soupir / Au pays où se fait la guerre
Manuel de Falla:  Danza ritual del fuego,de El amor brujo
Joaquín Rodrigo:  Adela,de Doce canciones españolas
Frederic Mompou:  Damunt de tu només les flors, del Combat del somni
Xavier Montsalvatge:  Cinco canciones negras
Joaquín Turina: Dedicatoria, dePoema en forma de canciones op. 10
Antón García Abril: Si fueras un crisantemo,de 7 canciones de amor / Alba, de Canciones del recuerdo
Manuel de Falla: Siete canciones populares 


La soprano segoviana Aida Gimeno García debutà recentment al Palau de la Música de Barcelona dins del cicle El Primer Palau, obtenint el 2n accèssit i el premi de Joventuts Musicals de Catalunya a la millor interpretació de compositor català. Va protagonitzar també a l'octubre de 2022 la producció central de la temporada de l'Òpera de Vigo, interpretant el rol d'Alice Ford en Falstaff. 000La passada temporada va ser l'única espanyola convidada al concurs internacional Operalia, celebrat a Moscou, i es va unir al programa Crescendo per a joves cantants, del Teatre Real de Madrid. Formada al Conservatori Superior de Salamanca i la "Guildhall School of Music and Drama" de Londres amb Sarah Pring, durant aquest període debuta al "Barbican Hall" de Londres interpretant música txeca de Dvorák. Entre 2019 i 2021 forma part del Centre de Perfeccionament Plácido Domingo de València on té l'oportunitat de debutar rols com Vier Magd i Vertraute en Elektra, Delia en Il Viaggio a Reims, Alice Ford en Falstaff o el paper protagonista de Violante en Il Tutoritzi Burlato. Treballa amb reconeguts directors d'escena com Robert Carsen, Emilio Sagi o Damiano Michieletto i amb directors d'orquestra com James Gaffigan, Marc Albrecht o Daniele Rustioni. Debuta com a solista amb l'orquestra i cor de la Comunitat Valenciana sota la batuta de Michele Mariotti, interpretant elGloria de Poulenc, amb gran èxit de públic i crítica. 
El pianista valencià Carlos Sanchis Aguirre ha actuat en alguns dels més destacats auditoris d'Europa com  Wiener  Musikverein a Viena, Franz Liszt  Academy a Budapest o  Concertgebouw a Amsterdam. Es forma als conservatoris de Ginebra (premi François  Dumont) i Saragossa (premi final decarrera) amb Miguel Ángel Ortega  Chavaldas i Dominique  Weber, sent becat en 2017 pel  Rotary Club de Madrid, en  2018 és becat també per a formar part de la Académie  Musicale de  Villecroze (França) treballant amb el pianista Louis  Lortie.
Interessat en la música de cambra des dels seus inicis en la professió, està especialitzat en el món de l'òpera i l'acompanyament de cantants. Actualment és membre de l'Acadèmia de l'Òpera de París. Anteriorment s'especialitza en el Centre de  Perfeccionament del Palau de les Arts (València,2019-2021), en la  Georg  Solti  Accademia (Venècia, 2019) i en el Royal Northern  College  of  Music (Mánchester, 2018-2019) com a Júnior  Fellow  in piano  accompanyament. Membre de la Gustav Mahler Jugen orchester, la  Nationaal  Jeugdorkest (Holanda) i la Jove Orquestra Nacional d'Espanya, col·labora també amb l'Orquestra Simfònica del Principat d'Astúries, la  Orchestre de  Chambre de  Genève i la  Orchestre de l' Opéra de Paris. Interessat a més en la  música actual, participa en diversos projectes del  Ensemble Drama! i treballa amb la universitat de Tallinn (Estònia) al costat del flautista australià Jonathan  Henderson.





Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Concert dels 40 anys de Joventuts Musicals de La Vall d’Uixó