CONCERT 

Cristina Cordero, viola - Juan Barahona, piano

Diumenge 3 d'Abril de 2022 18:00 h

Centre Cultural  Palau de Vivel de la Vall d'Uixó


PROGRAMA
Serguei Prokófiev: Romeo i Julieta *Op. 64
Introducció*
El carrer despert*
La jove Julieta*
*Arribada dels convidats*
Màscares**
Dansa dels cavallers*
*Mercucio*
Escena del balcó*
Dansa de les mandolines *
Romeo i Julieta enfront del pare Lorenzo*
*Mort de Mercucio*
Carnestoltes *
Serenata matutina*
Dansa de les dames dels lliris**
Romeo i Julieta en el llit de mort *
Mort de Julieta*
* *Arreglo per a viola i piano de V. *Borisovsky
** Arranjament per a viola i piano de D. *Gruñas
Història original de Luigi dona Porto (“Història *novellamente *ritrovata *di *due *nobili *amanti”) i William Shakespeare (“Romeo i Julieta”)
Guió adaptat per Juan *Barahona

“Romeo i Julieta: Música i Història” combina la música del monumental ballet de Serguei Prokófiev amb la inoblidable història de W. Shakespeare i L. Dona Porto. Cristina *Cordero i Juan *Barahona reviuen les desventures de *Montescos i *Capuletos. Conjuminant música, narració i interpretació, ofereixen una experiència inèdita que dona una nova llum a la bella tragèdia dels joves amants de Verona.


Cristina *Cordero *Biografia
Nascuda a Madrid en 1998, va iniciar els seus estudis de viola a molt primerenca edat amb el professor Alan *Kovacs. Entre 2014 i 2017, es va formar a l'Escola Superior de Música Reina Sofia amb la professora *Diemut *Poppen. En 2020 va obtenir el seu títol de “*Bachelor *in *Performing *Arts” amb les màximes qualificacions en la “*Hochschule *für *Musik *und *Theater” de Munic amb el professor *Hariolf *Schlichtig. Des de 2020 estudia a l'Escola Superior de Música Reina Sofia amb les mestres *Wenting *Kang i *Nobuko *Imai. Paral·lelament als seus estudis principals, ha rebut classes magistrals de mestres com Gerard *Caussé, *Lars *Anders *Tomter, *Eberhard *Feltz, Jonathan Brown, Quartet *Quiroga, *Nils *Mönkemeyer i Antoine *Tamestit, entre altres. 

Ha estat guardonada en nombrosos concursos com El Primer Palau 2020 (1r Premi i Premi Joventuts Musicals d'Espanya), el VI Concurs de *Viola Ciutat de Vigo (1r premi), I Concurs de l'Associació Espanyola de *Viola (1r premi) i II Concurs Internacional d'Entenimentada *OFMAN (*2o premi). A més, en 2014 va obtenir el Premi Extraordinari Fi de Grau i el Premi Nacional d'Ensenyaments Artístics Professionals, i en 2016 va rebre el Diploma d'alumna més excel·lent de la seva càtedra. Ha rebut beques de formació de destacades institucions, com la Fundació *Albéniz, la Conselleria d'Educació de la Comunitat de Madrid, Joventuts Musicals de Madrid, la Societat *AIE, la Fundació Alexander *Von *Humboldt i la fundació Vila Musica *Rheinland-*Pfalz.

Ha actuat com a solista juntament amb orquestres com l'Orquestra Filharmònica de Castella-la Manxa, l'Orquestra de Cambra Andrés Segòvia, l'Orquestra Simfònica de Conca i l'Orquestra Freixenet, i en algunes de les sales més importants d'Espanya com el Teatre Real, el Palau de la Música Catalana, l'Auditori Príncep Felip d'Oviedo i l'Auditori Nacional de Madrid.

Compaginant els seus estudis universitaris i concerts *solísticos, Cristina ha desenvolupat una gran passió per la música de cambra: a Espanya és membre del Quartet *Stoneshield sota la tutela del professor *Heime *Müller (Quartet *Artemis), a Alemanya ha estat membre del *Tedesco *Quintett, amb el qual va rebre el Primer Premi en el Concurs Internacional de Música de Cambra *Gerhard *Vogt 2019, i del *ensemble de música contemporània *Oktopus *Ensemble. 
Ha participat en nombrosos festivals com *Schloss *Elmau Festival, Música no Claustre, *Eggenfelden *Klassisch, *Kammermusik Festival *Hohenstaufen i *Impuls Festival. A més, recentment ha estat convidada a *Krzyzowa-*Music i *Verbier Festival *Academy 2022. 

La seva inquietud creativa li ha portat a buscar noves maneres d'ampliar el repertori del seu instrument i a oferir propostes originals al públic modern, participant en Romeo i Julieta: Música i Història: un nou projecte en el qual el pianista Juan *Barahona i la *violista combinen la música del ballet de S. Prokófiev amb la inoblidable història de Shakespeare, conjuminant narració i interpretació en un format molt especial.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Concert dels 40 anys de Joventuts Musicals de La Vall d’Uixó