dilluns, 7 de març de 2022

 CONCERT

BREZZA ENSEMBLE

DIUMENGE 13 DE MARÇ DE 2022 18:00 CENTRE CULTURAL PALAU DE VIVEL


El arte de preludiar

BREZZA ENSEMBLE

Traverso, Pablo Gigosos
Viola da gamba, Marina Cabello del Castillo
Harpsichord, Teun Braken

    Amb la dialèctica de pensament que marca profundament el barroc, Brezza presenta la seua interpretació a través de la música, representant aquesta bifurcació filosòfica amb "els Preludis", unes composicions de caràcter improvisat que permeten a l'intèrpret afinar i calfar en l'escenari abans de dur a terme la interpretació d'una obra.     La llibertat de tempo que permet millors oportunitats per a la fantasia i la imaginació, per al canvi d'humor, per la passió i per l'emoció. El príncep Segismundo, fill del rei Basilio de Polònia, és, en aquest programa, el músic que duu a terme una fantasia. El preludi ens permet moure'ns d'una tonalitat a una altra amb eloqüència i sentit, deixant a l'intèrpret decidir quin camí vol prendre i com vol arribar des del seu origen a la seua destinació.
    Fundat durant l'estada dels seus components en la Schola Cantorum Basiliensis, Brezza és un dels ensembles especialitzats en la interpretació historicista de la música dels segles XVII i XVIII més versàtils del panorama actual. Guanyadors del premi "Barracos Bizarros" en el Festival de Música Barroca de Ribera Alta 2019, i ha resultat finalista tant en el VIII Concurs Internacional de Música Antiga de Gijón (2019) com en el Concurs de Música Antiga de Joventuts Musicals d'Espanya, celebrat a Barcelona en 2021 guanyadors del premi Festival RESSONS i del premi Festival Espurnes barroques.

     El repertori de Brezza se centra en la música del segle XVII i XVIII on la combinació dels tres instruments Viola de gamba, traverso i clau exerceixen una funció fonamental; continuant amb tot el repertori per a flauta i continue, trio sonates així com arranjaments realitzats per ells. L'ús d'instruments originals o rèpliques dels mateixos i un rigorós estudi històric de la pràctica interpretativa a través de diferents tractats i fonts, marquen el principal objectiu de Brezza: aconseguir una interpretació del repertori el més pròxima possible a la idea original de cadascun dels compositors.     Un altre aspecte important per a Brezza és la recuperació de la pràctica de preludiar, és a dir, fer breus improvisacions prèvies a la interpretació d'una peça concreta, com a manera de calfar, afinar i preparar-se per a la composició en qüestió.

PROGRAMA 

Programa

Frank Benda: Sonata en Mi menor (Largo ma un poco andante, Arioso un poco allegro, Presto)


Jacques Morel: Défense de la basse de viole: Chaconne en trío en Sol Mayor


Johann Joachim Quantz: Sonata en Sol Mayor no 273 (Presto ma fiero)


George Friederich Händel: Sonata en Mi menor "Halle Sonata no 2" (Adagio, Minuet)


François Couperin: Nouveaux Concerts - Les Goûts Réünis: 14º Concert et dernie de cét ouvre: III. Sarabande


Jean-Marie Leclair: Sonata en Re major III (Sarabanda)


Carl Friedrich Abel: Trio Sonata en Sol Mayor (Andante, Presto)


Jean-Philippe Rameau: Pièces de clavecin en concerts: Concert No.5 in D minor (La Forquereay, La Cupis, La Marais)


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada