CONCERT CANT PIANO 

Cristina Segura, mezzosoprano 

Josep Surinyac, piano

                                  L'AMOUR EST UN Oiseau Rebelle: ENTORN DEL MITE DE CARMEN                         DIUMENGE, 12 de MARÇ 2017
19,30 H 

CENTRE CULTURAL PALAU DE VIVEL DE LA VALL D'UIXÓ



programa:
G. Fauré: 
La nostra amour (Silvestre)
Prison (Paul Verlaine)
Au bord de l'eau (Sally-Prudhomme)
C. Debussy:
Trois chansons de Bilitis (Pierre Louÿs)
-La Flûte de Pa
-La chevelure
-Li Tombeau des Naïades
M. Ravel: 
chanson espagnole
J. Massenet: 
Guitarre (Victor Hugo)
Elegie (Louise Gallet)
Nuit d'espagne (Louise Gallet)
--- PAUSA ---
E. Granados:
Danses Espanyoles Op. 37
 -Núm. 1 Galant
M. de Falla:
Set cançons populars espanyoles
 -Selecció
E. Granados: Danses Espanyoles Op. 37
 -Núm. 5 Andalusa
G. Bizet:
Adieux de l'hôtesse àrab (Victor Hugo)
Òpera Carmen (Ludoci Halévy, Henri Meilhac)
 -L'amour Est un oiseau rebelle

 -Près Des remparts de Séville

Cristina Segura, mezzosoprano
Nascuda a Barcelona. Realitza els estudis superiors de cant amb la màxima qualificació al Conservatori Superior de Música del Liceu amb Maria Dolors Aldea. El 2014 es gradua en Màster Concert a l'Haute École de Musique de Genève (Suïssa) amb la reconeguda contralt i directora d'orquestra Nathalie Stutzmann, amb qui després farà un segon màster.Paral·lelament realitza els estudis de perfeccionament de Lied al Koninklijk Conservatorium de Brussel·les (Bèlgica), dins de les International Udo Reinemann Lied Master Classes 2012-2013, amb els professors Hartmut Höll, Mitsuko Shirai, Ann Murray, Peter Schreier, Michel Tranchant, Joseph Breinl i Jaroslav Mrazek. Per a realitzar aquests màsters ha rebut dos anys consecutius la beca de la Generalitat de Catalunya. El 2013 és becada per Udo Reinemann per participar en les masterclasses de perfeccionament vocal dins de l'Académie Internationale des Heures Romantiques (França).
Ha realitzat cursos amb Christa Ludwig (Acadèmia Vocalis, Àustria), Kurt Widmer (Mozarteum de Salzburg), amb Dalton Baldwin (Curs de Lied Francesc Viñas) i amb Ana Luisa Chova (Auditori de Girona, Opera Studio Universitat d'Alcalá i Calahorra). Ha participat en masterclasses amb Wolfram Rieger, Helmut Deutsch, Anne Le Bozec, David Selig, Mark Hastings, Michele d'Elia, Casa-Claude Solanet, Maria Diaconu, Adrian Thompson, Iain Burnside ...
El 2012 guanya el 3r premi del 20è Concurs Josep Mirabent i Magrans en la modalitat de cant. Com a intèrpret de Lied al juny de 2012, juntament amb el pianista Andreu Gallén són premiats en el 8è Concurs Internacional de Música de les Corts en la modalitat de cambra. El 2011 reben el premi Beca masterclass del Curs Internacional de Lied de Joventuts Musicals impartit pel pianista Wolfram Rieger amb obres de Brahms i Liszt.
Quant a l'oratori, ha cantat com a solista sota la direcció de Salvador Mas, la Missa Brevis de Bach i Vesperae Confessore de Mozart amb l'Orquestra i Cor Ciutat de Granada a l'Auditori Manuel de Falla; el Magnificat de JS Bach, la Cantata BWV 173, Cantata nº 184 i Cantata BWV 78 sota la direcció de Daniel Mestre i el Magnificat de Schubert sota la direcció de Jean-Claude Picard. En 2014 fa una gira a Suïssa amb les Set últimes paraules de J. Haydn i elRèquiem de JM Nunes Garcia i clausura el festival Bachcelona cantant la Cantata nº 9 de JS Bach.
En el camp de l'òpera, el 2015 ha cantat el paper de Patge a La cantada vida i mort del general Malbrú de Jacinto Valledor, producció del Teatre de la Sarsuela de Madrid, adreça César Diéguez (representada també al Festival de Teatre Clàssic de Almagro 2015); ha interpretat el rol La Grosse Dame de Les Mamelles de Tirésias de Poulenc en l'Opéra de Lausanne, direcció musical de Daniel Kawka i direcció d'escena d'Emilio Sagi. També ha cantat rols de Hexe i Mutter en Hänsel und Gretel d'E Humperdinck; el paper de Zita en l'òpera Gianni Schicchi de Puccini amb la Jove Companyia d'Òpera del Conservatori del Liceu i el paper de Mèdium en l'òpera La Mèdium de Menotti sota la direcció musical de Daniel Mestre i direcció d'escena de Miquel Gorriz.
Com a intèrpret de Lied ha cantat Ständchen de Schubert per mezzo solista i cor al Palau de la Música Catalana i al Petit Palau amb el cor de noies del Palau; Psyché de Falla i Urlicht de Mahler amb Murtra Ensemble; Chansons Madécasses de Ravel amb el Conjunt XXI; el cicleEines fahrenden Gesellen de G. Mahler sota la direcció de Francesc Prat i el grup Liceu XXI, així com el recital Paraula de Schumann a l'Auditori de Girona per Joventuts Musicals. Ha estat convidada a cantar en el concert inaugural del 13è Curs de Lied de Capellades i ha inaugurat la Fête de la Musique 2014 a Ginebra. El 2015 ha estat artista resident al Festival d'estiu d'Alella / Músics en residència ".
En 2014 ha estat escollida Jove Promesa pel festival de Lied LifeVictoria Barcelona 2014 dins el programa New Generation; ha inaugurat i clausurat el festival cantant al costat de Adrian Thompson, tenor i Iain Burnside, piano.
Ha enregistrat el CD amb obres d'Anna Bofill amb el grup Barcelona Modern Project.
El 2015 ha col·laborat amb l'Association Accords Solidaires (París) i amb la fundació Prim'enfance (Ginebra).
Properament cantarà el paper de Pepa de l'òpera La belle de Cadix de Francis Lopez amb l'Opéra de Lausanne haciento una gira per Suïssa. Tornarà al Teatre de la Sarsuela de Madrid amb La guerra dels gegants / L'impossible més gran en amor, li venç amor, adreça de Leonardo García Alarcón i la Capella Mediterranea.
Josep Surinyac, piano
Neix a Torelló (Barcelona), on inicia els seus estudis musicals amb M. Serra. Obté el títol superior de Piano i Música de Cambra al Conservatori de Barcelona amb MJ Crespo i A. Soler, i posteriorment amplia estudis a la Guildhall School of Music de Londres amb G. Johnson. Ha estat guardonat en diversos concursos nacionals i internacionals en les modalitats de música de cambra i lied.
El seu interès pel repertori vocal l'ha portat a col·laborar amb cantants com D. Aldea, D. Alegret, N. Argenta, L. Dawson, J. Domènech, U. Haller, B. Kussa, el Sr. Lladó, E. Martínez- Castignani, M. Martins, A. Mateu, M. Matheu, I. Moraleda, M.Ll. Muntada, R. Padullés, S. Palatchi, R. Pierotti, A. Savall, P. Udland o L. Vilamajó, entre altres. Com acompanyant, ha actuat en diferents ciutats espanyoles així com en diferents ciutats europees, Israel, Estats Units i Japó.
Recentment ha enregistrat un CD amb melodies de Poulenc amb la soprano Maria Lluïsa Muntada. La seva discografia també inclou dos CD amb música vocal de Granados i Toldrà amb la mateixa soprano i Winterreise de Schubert amb I. Martínez-Castignani.
En diverses ocasions ha estat convidat a participar a la Schubertíada de Vilabertran per acompanyar en els recitals de M. Martins, amb un notable èxit de públic i crítica.
Actualment és el pianista del Cor de Noies del l'Orfeó Català que dirigeix B. Reixach i és professor de lied i de música de cambra al Conservatori Superior del Liceu i a l'Esmuc (Escola Superior de Música de Catalunya).

Ha estat convidat en diverses ocasions per la Fundació "La Caixa" per acompanyar lesmasterclasses de cant de Nancy Argenta o Lynn Dawson en el marc del Curs d'Interpretació històrica que s'ha celebrat en diferents ciutats espanyoles.














Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Concert dels 40 anys de Joventuts Musicals de La Vall d’Uixó