CONCERT

TRIO CAPMANY

Pau Roca Carreras, oboe
Joan Roca Carreras,clarinet
Clara Canimas i Furcarà, fagot

 

PROGRAMA:


JOAN PÉREZ-VILLEGAS (1994)

3 jocs per a 3 infants (2022)                       

I. Trencaclosques

II. Torre de colors

III. Baldufa

LLUÍS CAVALLERIA I BARRERA (1963)

Divertimento (2021)                        

DANI LÓPEZ (1994)

Romantic machine (2022)                      

JORDI CORNUDELLA HERAS (1989)

Antekha trio (2011)                               

I. Albada i celebració

II. Nostàlgia

III. Dansa de consagració ritual

    AL 2019 sorgeix el Trio Capmany, amb l'objectiu de disposar de lloc on poder estrenar i encarregar obres d'aquí i d'ara, una formació que s'acosti i dialogui amb el públic, que pugui triar el repertori que interpreta i la manera d'assajar-lo, que conegui i tingui l'oportunitat de treballar amb els compositors dels seus programes, que pugui triar quins projectes li interessa dur a terme. En definitiva, partir d'un espai en blanc per a poder construir les seves inquietuds.

    Durant la seva trajectòria han rebut una beca del Espai Marfà per a gravar un àlbum amb música actual de Jordi Cornudella i Lluís Cavalleria, han encarregat dues obres a Dani López i Joan Pérez-Villegas, i se'ls ha convidat per a participar en les Jornades Professionals per a Formacions de Cambra organitzades pel ICEC (Institut Català dels Empreses Culturals).

    També han participat en festivals com a Música als Jardins de la Fundació Pau Casals, el Cicle Música>BCN de l'Ajuntament de Barcelona, Notis al Parc de l'Ajuntament de Girona, Estones de clàssica de Sant Just Desvern, Festival d’estiu de Cervelló, Música als masos, el cicle Ja és dijous del Conservatori de Badalona, Jardí dels Tarongers, Auditori Viader de Girona, Auditori Ca Roig i Torres o en el Caixaforum de Barcelona, entre altres.

Del present a l'ara: la contemporaneïtat musical;

        Música fresca, pròxima, d'ara, pensada i creada des del present, tocada i viscuda per músics amb el mateix recorregut, escoltada i experimentada per persones amb un mateix camí. En aquest concert es fuig del repertori habitual per a trio de canyes per a oferir obres inèdites, encarregades i estrenades per al Trio Capmany.

        En l'obra 3 jocs per a 3 infants, Joan Pérez-Villegas ens regala una música juganera en la qual el trio dialoga i gaudeix sense preocupacions. El Divertimento de Lluís Cavalleria ens explica amb humor i al·legories musicals les vivències i els compositors que descobrim conjuntament amb el seu autor, el nostre professor d'harmonia i orquestra. Amb un llenguatge molt atrevit i explotant tots els recursos del trio de canyes, acabem la primera part del concert amb Romantic machine de Dani López. Finalment, Anteca trio de Jordi Cornudella, dividida en tres capítols, ens narra una història atemporal d'un sacrifici que ens porta a un final tràgic i vibrant.


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Concert dels 40 anys de Joventuts Musicals de La Vall d’Uixó