CONCERT 

Joan Miquel Fiol Villegas, piano

María Teresa Saiz Rodríguez, piano


Diumenge 7 d’Abril de 2024 -18:30 h.
Centre Cultural Palau de Vivel La Vall d’Uixó
PROGRAMA:


PRIMERA PART: PIANO SOL (Joan Miquel Fiol)
HUGO GÓMEZ-CHAO (1995) 
Libro delle imagini I (2019)* 5’ 
CLAUDE DEBUSSY (1862-1918) 
Images, 2º libro (1907) 5’
I. Cloches à travers les feuilles 
FRYDERYK CHOPIN (1810-1849) 
Sonata en Si menor op. 58 (1844) 25’
I. Allegro maestoso 
II. Scherzo. Molto vivace 
III. Largo 
IV. Finale. Presto, ma non tanto 

Pausa 2’ 

SEGONA PART: PIANO A QUATRE MANO
FRANZ SCHUBERT (1797-1828) 
Fantasía en Fa menor D.940 (1828) - A quatre mans 18’ 
JOHANESS BRAHMS (1833-1897) 
Danzas Húngaras, 1r cuaderno (1869) - A quatre mans 10’ 
I. Allegro molto 
III. Allegretto  
V. Allegro. Vivace 


    El jove pianista mallorquí Joan Miquel Fiol ha desenvolupat una enriquidora trajectòria musical des dels quatre anys que comença els seus estudis musicals fins a l'actualitat, aconseguint recentment el primer premi en el concurs de Joventuts Musicals d'Espanya. Durant la seua formació a Mallorca, tutelat per Irek Jagla i Diana de Lauzón, rep guardons en els principals concursos de piano de l'illa, i actua en nombrosos concerts pel territori Balear.
    Als 17 anys comença a estudiar amb Marta Zabaleta en Musikene, rebent a més classes de grans pianistes com Gustavo Díaz-Jerez, Maciej Pikulski, Ricardo Descalzo, Noelia Rodiles, Benedicte Palko, Loïc Mallie i David Lively. Durant els seus anys al País Basc actua en multitud de concerts en Donostia, Bilbao, Madrid, Lleó i Mallorca, així com a Portugal i França, entre els quals destaca el seu debut com a solista amb l'orquestra simfònica de Musikene, dirigida pel mestre Juanjo Mena. Actualment, està acabant el seu Màster en Interpretació amb el professor Miguel Borges en la ESMAE, on rep també consells del pianista Pedro Burmester.
    En aquesta ocasió li acompanya en la segona part del concert Teresa Saiz, amb qui porta compartint escenaris des del 2018. L'agrupació neix motivada per la seua professora Marta Zabaleta, qui observa la seua química en les audicions del centre i els anima a formar un duo a quatre mans i a dos pianos. Des de llavors, han participat en concerts en tot el territori nacional, destacant el seu recital a quatre mans en el Teatre Victoria Eugenia de *Donostia.

Entre París i Viena evoca un viatge per les principals capitals de la música europea dels últims segles. Enfocant-se en la música per a piano, mostra els possibles llaços entre autors que van viure en el mateix entorn, però en diferents èpoques. Debussy i Chopin seran els protagonistes del passeig pels jardins de París, mentre que en els salons vienesos escoltarem la música per a piano a quatre mans de Schubert i Brahms. A més, inclou l'estrena de la primera obra per a piano d'Hugo Gómez-Chao.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Concert dels 40 anys de Joventuts Musicals de La Vall d’Uixó