CONCERT
 Sara López Porta, soprano
Rafael Quirant Porcar, sopranista
Jezabel Esbrí Rodríguez, pianista

    «L’abbraccio» és la proposta d'un duo poc freqüent, format per la soprano Sara Lòpez Porta i el sopranista Rafael Quirant Porcar, primers premis nacionals de Joventuts Musicals , ella en 2017 i ell en 2021. Acompanyats al piano de Jezabel Esbrí Rodríguez i amb el leitmotiv de l’abbraccio Händeliano de Rodelinda de fons, ens sumergiran en mons d'amors desdites, traïcions i venjances; des del barroc al romanticisme passant per la sarsuela i el belcanto. Una abraçada d'aquests joves amb la música que ens sorprendrà.


Rafael Quirant Porcar (València, 1996), besnet de la cèlebre soprano Carmen Tur, compta amb un extens repertori barroc, també amb repertori belcantista, cançó espanyola i d'oratori. Va ser alumne de Ricardo Castelló, i en finalitzar els seus estudis universitaris va ingressar en el conservatori professional de música “Francesc Penyarroja” de Vall d'Uixó. Actualment és alumne del conservatori "Joaquín Rodrigo" de València, on rep classes per part de Ofelia Sala. Ha rebut consells i masterclass d'Aurelio Viribay, Carles Budó, Carlos Chausson, Robert Expert, Nancy Fabiola Herrera, Miquel Ortega, Xavier Sabata, Isabel Rey i Mariella Devia.


Ha estat guanyador del 101è Concurs de Joventuts Musicals d'Espanya, en el qual ja havia resultat finalista en la seva 95a convocatòria, i finalista en el concurs d'òpera Ciutat d'Albacete. És membre de la companyia artística Marenartists, i ha treballat amb artistes de primer nivell als quals ha acompanyat en diversos escenaris a nivell comarcal i nacional, destacant la producció de Amadigi di Gaula de Händel on ha cantat a l'Auditori Nacional i l'auditori de Catalunya, al costat de Vespres d’Arnadí sota la batuta de Dani Espasa, amb Xavier Sabata, Nuria Rial i Sabina Puértolas en l'elenc. És també membre del grup barroc Il dolce incontro, que treballa incansablement per a fer-se un buit entre els més destacats grups barrocs a nivell nacional.


Sara López Porta neix en 1999 a València. Comença els seus estudis musicals als 8 anys en el Conservatori Professional de Música de València, on cursa flauta de bec. Més tard, als 13 anys es matricula en l'especialitat de cant. Allí finalitza els seus estudis professionals. Ha estat alumna de diferents professors com Daniel Gascó, Emilia Onrubia, Ofelia Sala i Donatella Saccardi. Ha rebut cursos i diverses masterclass de Fiorenza Cedolins, Giulio Zappa, Isabel Rey, Raffaele Cortesi, Lucy Arner i Mariella Devia entre altres.


En 2018 gana el premi de la Fundació Victoria dels Àngels en el “2° Concurs de cant Josep Palet de Martorell”. Al desembre de 2019, gana el Primer Premi en la 95a convocatòria del Concurs Joventuts Musicals d'Espanya, gràcies al qual realitza una gira de concerts per diversos teatres d'Espanya. En 2021, realitza l'estrena absoluta d'un cicle del compositor Juan Durán: les “Cinc Miniatures Machadianas”. Durant l'any acadèmic 2021-2022 estudia en el Conservatori Arrigo Boito di Parma amb la mestra Donatella Saccardi. Al juliol de 2022, debuta com a solista de la Novena Simfonia de Beethoven a la sala simfònica de l'Auditori Llenç Nord amb l'orquestra simfònica d'Àvila i el cor de la Filarmonía. A l'agost de 2022, debuta el rol de Despina (W. A. Mozart - Così fan tutte) en el Castello Ducale Corigliano Calabro.


Programa:

I

Antonio Vivaldi: Vedrò amb mio diletto (Il Giustino)

Eva dell’Aqua: Villanelle

Gioachino Rossini: O pàtria… Di tanti palpiti (Tancredi)

Pablo Sorozábal: En un país de meravella (La tavernera del port)

Vincenzo Bellini: Col sorriso d’innocenza… O sole tu vela (Il Pirata)

II

Georg Friedrich Händel: Io t’abbraccio… (Rodelinda)

Gabriel Fauré: 2 duets pour soprani ou soprano et ténor, Op. 10

Wolfgang Amadeus Mozart: Ah! Perdona al cosí affetto (La clemenza di Tito)

Camille Saint-Saëns: El desgraciat

Francisco Asenjo Barbieri: Nenes que a vendre flors (Els diamants de la Corona)

leo Delibes: Dueto de les Flors de Lakmé


Una proposta de:

Joventuts Musicals de la Vall d'Uixó pel seu 40 aniversari





Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Concert dels 40 anys de Joventuts Musicals de La Vall d’Uixó