Aurora Peña, soprano

Giorgio  Celenza, piano


 Nuit d'étoiles és un programa que orbita al voltant d'una nit. 
A través de diverses peces vocals i pianístiques volem capbussar al públic en una nit imaginada, en la qual brillen les estrelles a la calor de les flames de la llar, en la qual éssers màgics es mouen a través del bosc i rossinyols refilen a la mitjanit, cantant amors secrets. Així doncs, interpretarem peces del romanticisme europeu, fent parada en l'òpera de  Gounod i Verdi, el  lied de Strauss i Liszt, la  chanson de Debussy, el piano de Rossini,  Respighi i  Saint- Saëns, la cançó de Granados i  Turina, i fins i tot una última resplendor de la sarsuela de Moreno  Torroba abans de l'alba.

Aurora Peña ha debutat com a solista en espais com el Teatre Real,  Wiener  Konzerthaus, Teatre de la Zarzuela, Auditori Nacional de Música, Palau de la Música Catalana, Auditori de Belém de Lisboa, Palau de les Arts,  Beit  Hatfutsot  Auditorium de Tel Aviv, Teatre Colón (la Corunya), Teatre  Jovellanos (Gijón), Palau de la Música (València),  Teatre de Palma, Auditori de Saragossa, Auditori Manuel de Falla (Granada), entre altres. Així mateix, ha cantat sota la batuta de directors com Paul  Agnew, Wolfgang  Katschner,  Aarón  Zapico, Martin  Gester, Virginia Martínez, Karl-Friedrich  Beringer, Luis Antonio González, Esteban  Mazer,  Gerassim  Voronkov, Xavier Puig Ortiz, Pau  Jorquera,  Nicolae  Dohotaru, Daniel Ros, Mónica  Pustilnik, Albert  Recasens,  Riccardo  Serenelli, entre altres.

Aurora ha desenvolupat un ampli repertori, òpera i de concert, així com nombroses obres de recuperació i estrena d'obres contemporànies com  Salve Regina de  Ciccolini i  The  Lost  Labyrinth de  Houben. A més, ha gravat com a solista el CD Amorós Senyor -  Cantadas de José de Torres al costat de  Concerto 1700, així com Scarlatti, L! Asunzione  della Beata  Vergine al costat de  Ensemble  Baroque de  Monaco i La Guerra dels Gegants amb l'Orquestra Barroca de Granada. Ha estat guardonada en el Concurs Internacional de Música de Les Corts, el Concurs Internacional de Canto  Lírico  Germans Pla  Ciutat de Balaguer, el Concurs Internacional Tenor Viñas, el Concurs Internacional Martín i Soler o el  Concours  International de  Chant  Baroque de  Froville (França).
                                                            Programa
Charles Gounod: Ah! Je veux vivre, de Roméo et Juliette

Gioacchino Rossini / Franz Liszt: Serate musicale, de La Danza

Richard Strauss: Ständchen, de Sechs lieder

Richard Strauss: Amor, de Brentano lieder

Giuseppe Verdi: Sul fil d'un soffio etesio, de Falstaff

Camille Saint-Saëns/Franz Liszt: Danse macabre

Camille Saint-Saëns: Le rossignol et la rose, de Parisathys

Franz Liszt: Oh, quand je dors

Ottorino Respighi: Notturno

Claude Debussy: Nuit d’étoiles

Claude Debussy: Apparition

Enric Granados: Elegía eterna

Joaquín Turina: Tu pupila es azul, de Tres poemas

Manuel Ponce: Romanza de amor

Federico Moreno Torroba: La petenera, de La marchenera


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Concert dels 40 anys de Joventuts Musicals de La Vall d’Uixó