CONCERT

Recital Líric

Sara López Porta, soprano 

Pablo García Berlanga, piano


CENTRE CULTURAL PALAU DE VIVEL DE LA VALL D'UIXÓ
DIUMENGE 2 DE MAIG DE 2021 18:00

RESERVA ENTRADES WhatsApp 643112448

     Sara López Porta, acompanyada per Pablo García Berlanga, presenta un recital amb música molt diversa que proposa un recorregut original per les obres d'autors europeus dels últims segles. La part més romàntica del programa vindrà donada per Brahms i els seus inoblidables lieder, mentre que el folklore espanyol farà la seva aparició gràcies a les tonades d’Enric Granados. Les àries més belles d'obres com La sonnambula, de Bellini, o Els contes d’Hoffmann, d'Offenbach, també tindran el seu lloc en aquest recital líric.

Programa

PRIMERA PART (25 MIN)


J. Brahms (1833 - 1897)
- Mädchenlied Op. 107/5. Auf die Nacht in den Spinnstub’n
- Vergebliches Ständchen Op 84/4
Rastlose liebe

F. Schubert (1797 - 1828)
- Rastlose Liebe Op. 5 No 1, D 138

J. Strauss (1825 - 1899)
Die Fledermaus
    Aria Adele: Mein Herr Marquis

Claude Debussy (1862 - 1918)
- Clair de lune
- Apparition

C. Gounod (1818 - 1893)
Roméo et Juliette
    Aria Juliette: Je veux vivre 


SEGONA PART (25 MIN)

V. Bellini (1801 - 1835
Composizioni da Camera)
    - Malinconia, ninfa gentile
    - Ma rendi pur contento

La sonnambula
    Aria Amina: Ah! non credea mirarti

Juan Durán (1960 - )     
Cinco Miniaturas Machadianas
     - Los olivos grises
     - En la parda encina
     - Noche castellana
     - Canta, canta en claro ritmo
     - El río despierta

G. Giménez (1852 - 1923)
El barbero de Sevilla
      Me llaman la primorosa

 

    Sara López Porta va començar els seus estudis musicals als 8 anys en el Conservatori Professional de Música de València, on cursa flauta de bec. Més tard, als 13 anys, es matricula en l'especialitat de cant. Allí finalitza els seus estudis professionals. Ha estat alumna de diferents professors com Daniel Gascó, Patrícia Llorens, Emilia Honrubia i Ofelia Sala. Ha rebut cursos i diverses masterclass de Robert Expert, Fiorenza Cedolins, Giulio Zappa, Isabel Rey i Lucy Arner entre d’altres. En 2018 guanya el premi de la Fundació Victoria de Los Angeles en el 2on Concurs de cant Josep Palet de Martorell. Ha estat finalista de diversos concursos com el 1r Concurs Nacional de Canto “Ciudad d'Albacete” i “I Concurs Internacional Líric d'Alacant”. Al desembre de 2019 guanya el Primer Premi en la 95 convocatòria del concurs “Joventuts Musicals d'Espanya”. Actualment estudia cant en el Conservatori Superior de Música de València - Joaquín Rodrigo

 

PABLO GARCÍA-BERLANGA
El pianista Pablo García-Berlanga destaca per la creativitat que desprenen les seues interpretacions i programes. La seua inquietud artística li ha encaminat a desenvolupar un repertori que abasta des del barroc fins a la música contemporània, incloent-hi sempre composicions inèdites o desconegudes.
Actua a nivell internacional en prestigiosos auditoris com Carnegie Hall de Nova York, KIOI Concert Hall de Tòquio, Vlaamse Opera o Palau de les Arts de València, i en festivals com *Ensems, Festival Cocteau de Gant, Festival dE Wallonie o Festival de Música de Maó. Destaquen també les seves aparicions al Regne Unit, Itàlia, Suïssa, Alemanya, Geòrgia i El Salvador, on interpreta el Concert en sol de Ravel.
Pablo ha estat guardonat amb el Christian Carpenter Piano Prize, el primer premi en l'II Concurs Internacional de Música de Cambra de Cofrents i en el IBLA Grand Prize, i seleccionat amb Regards Piano Duo en el programa MusaE del Ministeri de Cultura. Ha treballat com a acompanyant en Masterclasses amb figures com Barbara BonneyAnn Murray, Mariella Devia, Ana María Sánchez, Sir Thomas Allen o Florian Boesch. Ha gravat quatre CD: "Azulão", "Desig, amor i mort" i "Sons de Llevant" amb Plaerdemavida Ensemble, i "Keyworks", el seu primer àlbum en solitari.
Format en el Conservatori Superior de Música de València i el Koninklijk Conservatorium Brussel, s'especialitza en acompanyament vocal en la Royal Academy of Music de Londres i la Flanders Operastudio de Gant, estudiant amb mestres de la talla de Aleksandar MadzarCarole Presland o Malcolm Martineau. A més, és llicenciat en Història i Ciències de la Música per la Universitat de la Rioja.
Actualment és professor de Repertori de Canto en el Conservatori Superior de Música de València.            

                                                                    www.pablogarciaberlanga.com  

.




Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Concert dels 40 anys de Joventuts Musicals de La Vall d’Uixó