CONCERT

QUARTET ATENEA




DIUMENGE 7 Març  2021  18:00 hores
CENTRE CULTURAL PALAU DE VIVEL 
 LA VALL D’UIXÓ

Programa
Robert Schumann: Cuarteto de cuerda nº3, op. 41
Benjamin Britten: Tres Divertimenti para cuarteto de cuerda
Dimitri Shostakovich: Cuarteto de cuerda nº8, op.110
Juan Cruz-Guevara: Irregular Mosaic II (estrena absoluta)

Quatre veus, tot un món
    Format en 2018, el Quartet Atenea neix sota el mestratge del Quartet Casals amb l'objectiu d'explorar, descobrir i donar vida a la riquesa del repertori escrit per a aquesta formació; un repertori atemporal de referència. El Quartet, guardonat amb el 1r Premi del Delta Chamber International Competition, ha actuat principalment a Catalunya i Espanya en festivals com el Podium de Matadepera, el Festival Grec (en el marc d'una col·laboració amb el Kronos Quartet) i el Delta Chamber Music Festival. També han tocat en espais com la Atlántida de Vic, el Auditori de Barcelona i en auditoris de tot el país.
    Així mateix, la seva projecció internacional els ha portat a diverses ciutats europees realitzant concerts en la Genéve Ràdio Hall, a la Brukner Universitat de Linz, i a la inauguració de el 16è Festival Internacional de Música de Wissembourg, compartint programació amb prestigiosos artistes com el Quartet Ebene i el Quartet Gerhard.
    El programa presentat posa en diàleg quatre obres de llenguatges i estils molt diferents en una trobada eclèctica. El romanticisme alemany i la lluentor de Britten obren el concert amb dues obres de subtileses i contrastos. A continuació, l'estrena mundial de l'obra de Juan Cruz-Guevara (encàrrec de JJMM de Catalunya) precedirà la tragèdia sonora del cèlebre vuitè Quartet de Xostakóvitx 





       



Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Concert dels 40 anys de Joventuts Musicals de La Vall d’Uixó