CONCERT EXTRAORDINARI

M. Isabel Segarra, soprano; Nuria Tena, piano; Manuel Moya, trompa; Servando Zarzoso, oboe

Esglèsia de l'Assumpció, La Vall d'Uixó 

Dissabte 28 de desembre de 2019
Un any més ens trobem a la Vall per gaudir d’un concert extraordinari que en aquesta tercera edició s’ha consolidat com un referent en el panorama musical del poble i que esperem amb deler cada Nadal.
El concert suposa un  retrobament i, al temps, un reconeixement del poble amb els seus músics, els quals exerciten llur treball o estudis lluny de casa. Així també, de manera recíproca els músics ho agraeixen amb un  treball i dedicació absoluta per donar forma a aquest concert.
Des de l’Ajuntament de la Vall i Joventuts Musicals volem agrair l’esforç  que suposa la confecció del programa del  concert  per part dels músics i les músiques, que des de la distància han estat capaços d’adaptar obres que originàriament no estaven pensades per a ser interpretades conjuntament i que amb pocs assajos siguen capaços d’obtenir els resultats que podran comprovar a continuació. 
Enguany incorporem dos nous instruments: piano i trompa que juntament amb l’oboè i la veu ens  faran gaudir de l’excel·lent concert.


PROGRAMA

- "Nella Fantasia" Ennio Morricone (1928) Veu, oboè, trompa i piano (4' aprox.)
- Concert Op. 9 n° 2 en re menor "Allegro e non presto" Tomaso Albinoni (1671-1751 Oboè i piano (4' aprox.)
- "L' amor funesto" Gaetano Donizetti (1797-1848) Veu, trompa i piano (5' aprox.)
- "Nocturno Op. 7" Franz Strauss (1822-1905) Trompa i piano (5' aprox.)
- "Ave María" Giulio Caccini (1551-1618) Veu, oboè, trompa i piano (5' aprox.)
- "Romance" Adolphe Blanc (1828-1885) Oboè, trompa i piano (5' aprox.)
- "Poema en forma de canciones" JoaquínTurina (1882-1949) Veu i piano (10' aprox.)

I. Dedicatoria
II. Nunca olvida
III. Cantares
IV. Los dos miedos
V. Las locas por amor.

- "Danza gitana n°1 Op. 55" Joaquín Turina (1882-1949) Piano sol (4' aprox.)

- "O Holy Night" Adolphe Adam (1803-1856) Veu, oboè, trompa i piano (5' aprox.)

Maria Isabel Segarra, soprano.

Va iniciar la seva formació musical en l'especialitat de trompa en la banda Unió Musical de la Vall  i posteriorment al Conservatori Professional  de la Vall d’Uixó, obtenint-hi el títol de Grau Mig; a la vegada inicia la seua formació amb Amparo Segarra.
Ha desenvolupat la seva activitat en el camp escènic amb l'agrupació Schola Cantorum representant diverses sarsueles escenificades. Del 2006 al 2011 va ser alumna de l'Escola Superior de Música Reina Sofia, a la Cátedra de Canto  Alfredo Kraus. Paral·lelament estudia a l'Escuela Superior de Canto de Madrid en l'especialitat de pedagogia vocal, on finalitza els seus estudis amb qualificació d'excel·lent matrícula d'honor. El 2010 va rebre de mans de sa Majestat la Reina, l'esment d'alumna més excel·lent de la càtedra. Posteriorment estudia un Màster en cant i interpretació a la universitat Hochschule für Musik a Karlsruhe. Del 2016 al 2018 ha estat  membre de l’Operastudio de Colònia, on va interpretar rols com “ Nanetta” en l’òpera Falstaff, “Barbarina” en les Nozze di Figaro, “ Euridice” en Orfeu en els Inferns, “ Un jove pastor” en Tannhäuser-entre d’altres. Ha rebut lliçons Magistrals de Christa Ludwig, Teresa Berganza, Júlia Várady, Thomas Hampson, Reri Grist, Helen Donath, Joyce Di Donato, Roger Vignoles, Wolfram Rieger, etc.  Ha guanyat nombroses beques d'especialització entre les quals calen destacar: la de l'Institut Valencià de la Música, la Fundació Rayet, la Fundació Alexander von Humboldt, Yehudi Menuhin Live Music Now, la Fundació Richard Wagner  i en dues ocasions la beca  Ángel Vegas. Ha realitzat nombrosos concerts a Espanya a través de l'organització AIE  Clàssics en ruta i en diferents països com Alemanya, Àustria, Països Baixos o a Rússia. Pròximament cantarà a Corea del Sud. La soprano ha enregistrat al costat de la Fundació de la Zarzuela i el Museu Thyssen-Bornemisza el seu primer DVD de romances de sarsuela al teatre Cervantes de Màlaga, anomenat  Sarsuela en femení i un CD amb obres d'Alberto Ginastera amb la Deutschlandradio i la casa discogràfica Label Capriccio. Des del 2018 és membre del cor de l'Òpera Estatal de Viena. 

Nuria Tena, piano.

Estudia piano amb Mª José Domínguez, al Conservatori de Música de La Vall d’Uixó, on obté Matrícula d’ Honor en tots els cursos, finalitzant el Grau Elemental de Piano amb Premi d’ Honor. Continua els estudis amb Isabel Martín, Concha Sánchez-Ocaña i Perfecto García Chornet, al Conservatori Superior de Música de València, on obté el Grau Superior de Piano i el Grau Superior de Música de Cambra. Perfecciona els seus estudis amb Miguel Zanetti, Mario Monreal, Miguel Ángel Herranz, Adolfo Bueso, Katalin Szekely, Ramon Coll, Julián López Gimeno, Ana Guijarro i José Luis Turina.
Com a pianista acompanayant, ha col.laborat amb clarinetistes com Yehuda Gilad, Venancio Rius i José Carlos Franch. Ha col.laborat amb nombrosos cantants, com Carlos Chausson, Pedro Lavirgen, Ana María Sánchez, Ana Luisa Chova i Ricardo Castelló. Ha actuat a Roma, Madrid, Barcelona, Eivissa, Auditori Manuel de Falla de Granada, Palau de la Música de València, Auditori i Palau de Congressos de Castelló, Gran Teatre d’ Elx, Teatro Campoamor de Oviedo, auditoris de Torrent i Vila-real, Sagunt, Peníscola, Mahó, Gijón… 
Com a professora, ha impartit classes de piano i acompanyament en l’ Escola de Música del Centro Instructivo de Arte y Cultura de La Vall d’Uixó, així com en el Conservatori Professional Alto Palancia de Sogorb. Actualment, és professora de piano i directora d’estudis en el Conservatori Professional de Música de La Vall d’Uixó. 

Manuel Moya, trompa.

Des de 1997 és trompa greu de l' Orquesta Sinfónica de Galicia (OSG), amb mestres com Dudamel, Maazel, López Cobos…
A més ha col·laborat amb l’orquestra Mahler Chamber, Vents del Festival de Lucerna, Les Arts, Chambre de Lausanne, Liceu, BandArt… I amb l’OSG va interpretar amb a Vlatkovic el Konzertstück per a quatre trompes de Schumann.
Sovint participa com a professor de la Jove OSG, havent impartit també classes magistrals en Galícia i al Superior de Catalunya (ESMUC).
Va estudiar a València, amb Premi d’Honor, i a Karlsruhe, sent Integrant de la Joven Orquesta Nacional de España (JONDE).

Servando Zarzoso, oboè.

Enamorat de la música i lliurat a  la seua professió des dels seus inicis en el CIAC de la mà de Jaime Rebollar, va continuar la seua formació en el Conservatori de València amb el professor Francisco Salanova, on va finalitzar els seus estudis Superiors amb les qualificacions més altes.
Ha rebut classes magistrals amb Miguel Morellà, Juan Carlos Baguena, Vicente Llimerà  i Jesús Fuster, entre d’altres.
En 1993 va obtindre per oposició la plaça de professor en l'especialitat d'oboè i fins aleshores compagina la docència amb concerts, tant en agrupacions de música de cambra com a solista en Orquestres com l'OSA, Orquestra Simfònica del Vallés, OSC i l'Orquestra d' Engelberg (Suïssa).
En l'actualitat, ocupa la plaça de professor d'oboè en el Conservatori Mestre Tàrrega de Castellò.





Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Concert dels 40 anys de Joventuts Musicals de La Vall d’Uixó