CONCERT DE VIOLI PIANO RAQUEL AREAL & KARLA MARTINEZ

CONCERT
Raquel Areal, violí -----Karla Martínez, piano

DIUMENGE 31 DE MARÇ DE 2019 19:30 H
CENTRE CULTURAL PALAU DE VIVEL
LA VALL D'UIXÓ

ENTRADA LLIURE


















          RA RAQUEL AREAL va nàixer a  Tui (Espanya) en 1999, on va començar els seus estudis musicals. En 2011 es va traslladar a Portugal, on va prosseguir la seua formació en ARTAVE i en l'Escola Professional de Música de Espinho. Va participar en classes magistrals de Gerardo Riveiro, Ani Schnarch, Agustín León Llaura, Natalia Prishepenko, Christoph Poppen, Daura Schwarzberg entre altres. Des de 2016 és alumna de l'Escola Superior de Música Reina Sofia, en la Càtedra de Violí Telefónica amb el professor Zakhar Bron i Yuri Volguin. Ha guanyat el primer premi i premi revelació en la XII i en la XVI edicions Concurs Internacional "Cidade de Fundao" (2011 i 2015); premi únic en la III Mostra Internacional Eixo Atlàntic i segon premi en XXVI Concurs Nacional Prémio Jovens Músics (2012); primer premi en el XV Concurs Internacional Sta. Cecilia, premie "Fundació Victoria i Joaquín Rodrigo" del LVII Curs Universitari Internacional de Música Espanyola i primer premi en la II i IV edicions del Concurs Internacional "Cidade de Vigo" (2013 i 2015); segon premi en la (89é) edició del Concurs Joventuts Musicals d'Espanya (2018); segon premi en el Concurs Ciutat de Conca (2018) i primer premi en el Lipinski & Wieniawski Violin International Competition (2018) entre altres. Va col·laborar amb la Jove Orquestra de la Simfònica de Galícia, Simfònica de Galícia, Orquestra Freixenet entre altres sent dirigida per mestres com Dima Slobodeniouk, Víctor Pablo Pérez, Andrés Orozco Estrada, James Ross, Pablo González, Jaime Martin, Plácido Domingo, András Schiff. Ha actuat, entre altres, en l'Hostal dels Reis Catòlics (Santiago de Compostel·la), Casa dóna Música (Porte), Teatre Victoria Eugenia (Sant Sebastià), Auditori del Museu Reina Sofia, Teatre Real, Auditori Nacional de Música (Madrid), Capella St. John Francis Regis Chapel (Regis University of Denver-Acolorit) i interpretat com a solista sota la batuta de Pedro Neves entre altres. Actualment forma part del Quartet Asisa i Grup Fundació Mútua Madrilenya. 

            KARLA MARTÍNEZ naix a l'Havana-Cuba en 1988.
Graduada amb Diploma d'Or en l'Institut Superior d'Art de Cuba i Màster d'Interpretació Musical a l'Escola Superior de Música Reina Sofia de Madrid, on va estudiar amb el llegendari pianista i professor Dimitri Bashkirov i amb els prestigiosos masestros Denis Lossev i en música de cambra Marta Gulyas. També va realitzar estudis de postgrau musical i perfeccionament en el Liceu de Barcelona, amb el mestre Tensy Krismant. Igualment va fer cursos d'Intercanvi en l'Acadèmia de Música i Arts Dramàtiques de la Universitat de Göteborg (Suècia). Durant els seus estudis ha sigut mereixedora de les beques de la Fundació Carolina, MAEC-*AECID i Fundació Albéniz.
És guanyadora dels concursos María Clara Cullell de Costa Rica, Concurs de Piano Joventuts Musicals de Vilafranca del Penedès, Piano Cicle de Primavera de Barcelona. Ha sigut premiada també en els concursos de piano Amadeo Roldán i Musicalia de Cuba i en música de cambra en el Concurs L'Arjau i UNEAC.
Va rebre de mans de La seua Majestat la Reina Sofia el diploma d'alumne més excel·lent en el departament de música de cambra com a integrant del Grup Danzi..
S'ha presentat a les sales de concerts i festivals de música més importants de Cuba i ha actuat com a solista amb l'Orquestra Simfònica Nacional i la Simfònica d'Orient. Internacionalment ha realitzat concerts a Alemanya, Suècia, Eslovàquia, República Dominicana, Costa Rica, l'Uruguai i especialment en tota la geografia espanyola seleccionada dins dels cicles: AIE, Xarxa de Músiques de Catalunya, circuit de concerts de Joventuts Musicals, concerts Ciutats Patrimoni i en prestigioses sales del país com l'Auditori Nacional de Madrid, la Fundació Juan March i l'Auditori Sony de l'Escola Reina Sofia. Durant l'any passat ha estat realitzant una extensa gira de concerts com a integrant del Duo Opalus que conforma amb la flautista espanyola Marta Femenía.
És integrant dels grups de cambra: Duo Ópalus, Duo Yarey i Brises Ensemble, amb els quals ha rebut classes de prestigiosos mestres com: Marta Gulyas, Radovan Vlatković, Klaus Thunemann, Hansjörg Schellenberger i Davide Formisano entre altres.
Ha sigut rellevant la seua participació en diversos esdeveniments com: el Cicle Pianístic de Montevideo-l'Uruguai, el Festival Pianístic de Santo Domingo; el Festival Leo Brouwer, Festival de Música de Cambra, Festival Esteban Salas de Música Antiga (en col·laboració amb el grup de música antiga Ars Longa, tocant clavecín i orgue), al Festival de Música Contemporània de Cuba i en les Trobades de Joves Pianistes organitzats pel professor Solomon Mikowsky (catedràtic a Manhattan School of Music de Nova York).
Ha gravat per al segell Colibrí en diversos projectes discogràfics on destaca el CD-DVD ´´20 pianos´´ amb música d'Ernán López-Nussa, que va obtenir el Gran Premi Cubadisco.
Ha treballat amb importants músics cubans i estrangers de diverses facetes i estils com: Leo Brouwer, els directors Baldur Brönnimann, Ronald Zollman, José Antonio Méndez i Daiana García, la soprano Bàrbara Llanes, l'oboísta barroc Alfredo Bernardini, el conjunt de música antiga Ars Longa, el saxofonista Pedro Pablo Cámara, el trompetista de jazz Yasek Manzano i la cantautora Liuba María Hevia, entre altres.
És solista del catàleg d'artistes del Centre Nacional de Música de Concert de Cuba. Com a docent va ser professora de la càtedra de piano del Conservatori de l'Havana Amadeo Roldán durant 3 anys, amb resultats d'alumnes premiats en concursos i guanyadors de beques d'estudi a l'estranger. Ha sigut convidada com a jurat a concursos de piano a Cuba. Va ser pianista de repertori a l'Institut Superior d'Art de Cuba durant diversos anys en les càtedres de clarinet, direcció coral i orquestral.
Des del passat curs és professora  de piano de repertori del Centre Superior d'Ensenyaments Superiors Musicals Katarina Gurska a Madrid i recentment es va incorporar també com repertorista a l'Escola Superior de Música Reina Sofia. Actualment i paral·lel a la seua activitat de concerts i docent està desenvolupant i realitzant el projecte Cuba: piano contemporani, que consisteix en la interpretació i divulgació de la creació actual per a piano de compositors cubans. 
 Programa: 
I
>Clara Schumann: 3 romanzas para violín y piano, op.22 (10’)
>J. Brahms: Sonata n°3 para violín y piano en Re menor, op.108 (24’)
-Allegro
-Adágio
-Un poco presto e con sentimento
-Presto agitato 
II
>E. Ysaye: Sonata n°3 para violín solo "Ballade " op.27 dedicada a G. Enescu (7’)
>M. Ravel: Sonatina para Piano (10’)
>M.Ravel: "Tzigane" para violín y piano (10’)


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Concert dels 40 anys de Joventuts Musicals de La Vall d’Uixó