CONCERT
MÚSICA LÍRICA

Salvador Peris, bariton     
Balbina Valls, soprano
Ramón Jarque, tenor        
Lluís Vallés. piano 

Centre Cultural Palau de Vivel
La Vall d’Uixó
Diumenge 16 de Setembre 2018 ,19:30 h

BALBINA VALLS FAS, soprano.
Llicenciada en Filologia Anglesa per la Universitat Jaume I de Castelló, cantant per vocació. Inicia la seva aventura musical, assajant com part  integrant d'un cor local, on la descobreix D. Salvador Peris, Director, del com comença a rebre classes de tècnica vocal.

Amb una tesitura de soprano líric-lleugera, col·labora com a solista en el Cor Parroquial del Sant Angel Custodio de La Vall d'Uixó.

Al febrer de l'any 2015, participa en una gala lírica a Eslida, amb la Banda de Música O.M.I., al costat dels cantants Antonio Ramón Jarque, Silvia Queralt i Salvador Peris, sota la batuta de D. Francisco García Benedito.

A l'abril, col·labora en els actes programats en Honor a Sant Vicent Ferrer en una gala lírica, interpretant el fragment de la sarsuela “La Tavernera del Port”. Ha interpretat el paper de Rosaura de la sarsuela “Els Esparvers” el passat any 2017, amb la Schola Cantorum, on rep alhora classes de cant de la Directora Dª Consolo Gómez, i on en la mateixa entitat, rep classes de llenguatge musical.

Com a complement al cant, forma part de el “Grup de Teatre Schola Cantorum” de La Vall d'Uixó, on rep classes d'interpretació i escena de mans del Director D. Juan Munt.

ANTONIO RAMON JARQUE LOPEZ, tenor.
Va cursar estudis en el Conservatori de Música de La Vall d'Uixó, de la mà del Professor de cant D. Salvador Peris Romaní.

Forma part de l'Ateneu Musical “Schola Cantorum” de La Vall d'Uixó, col·laborant en la realització de múltiples sarsueles i gales líriques. Pertany al grup líric “Sottovoce”, dirigit per la Professora de cant  Amparo Segarra, i al grup “Per Amor al Cant”, dirigit per D. Salvador Peris, ha participat en la Gala Lírica a Eslida, al costat de Balbina Valls, Silvia Queralt i Salvador Peris, amb la Banda de Música O.M.I., sota la batuta de D. Francisco García Benedito, i col·laborà cantant a Chóvar per a Mans Unides. Ha col·laborat amb “Amics de l’Òpera de Castelló” en l'òpera “Elixir d’Amore”.

En el seu repertori destaquen diferents sarsueles per a tenor líric: ha interpretat “Bohemis”, “La Generala”, “L'Alegria de l'Horta”, i també romanzas de diferents sarsueles com la de “Ànima de Déu”, romanza de “Donya Francisquita”, “Bella Enamorada” de “L'Últim Romàntic”, etc.

LUIS VALLÉS GRAU, pianista.
Finalitza el Grau Superior de piano en el Conservatori Superior de Barcelona amb el Catedràtic Miquel Farré. Així mateix, obté el títol superior en l'especialitat de Música de cambra amb Liliana Maffiote i el Títol Superior en l'especialitat de Solfeig i Repentiz.

Ha realitzat sengles cursos de postgrau, un d'interpretació pianística en el Conservatori Superior del Liceu (Barcelona) amb Miquel Farré i un altre de Pedagogia musical a la Universitat d'Alcalá d'Henares (Madrid).


Sense oblidar la seva preocupació per la pedagogia musical, molt especialment aquella dirigida a nens amb algun tipus de minusvalidesa, ha participat com a ponent convidat en la “III Trobada de Professors de Piano”, del Conservatori de Vila-seca.

Ha participat en nombrosos cursos de perfeccionament impartits per Cecilio Tiélez, Josep Colom, Liliana Maffiote, Jordi Masó, Joan Rubinat, Frederic Gevers, Paul Badura-Skoda, Paola Volpe i Nelly-Ben Or a Londres, on va estar becat en un curs sobre tècnica Alexander aplicada al piano en el Guildhall School. 
Formant duo amb la flautista Beatriu Cambrils, va aconseguir el segon premi en el Primer Concurs de Música de cambra de Vinaròs, i, en solitari, el Segon Premi en el Concurs Joan Massià, i finalista en el Concurs Ricard Vinyes de Lleida en la seva edició de 2002.

Ha participat tant com a solista com a acompanyant en diversos concerts a Benicarló, Barcelona, Torrent, La Vall d'Uixó, Morella, Benaguasil (dins de l'I Cicle Internacional de Joves Orquestres), Peníscola (dins dels Cicles de concerts de Música Clàssica), Castelló (Auditori i Palau de Congressos), Sogorb i Vinaròs. Ha estat dirigit per directors com Alexander Detisov (ajudant de concertino de l'Orquestra de Ràdio Televisió Espanyola) i Stefanto Pagliani (concertino de la Scala de Milan). Així mateix, s'ha d'esmentar l'enregistrament d'un CD al costat de la soprano Gemma Roig “Per a somiar”, que recull cançons de bressol de tot el món. Actualment forma part de l'equip directiu del Conservatori Professional de Música “Francesc Peñarroja” de La Vall d'Uixó.

SALVADOR PERIS ROMANI,baríton.
Professor jubilat de cant líric, dels Conservatoris de Música de Castelló, La Vall d'Uixó i València. Va estudiar amb la Catedràtica de Cant Dª Carmen Martínez Lluna i acabant els seus estudis amb Dª Ana Luisa Chova.

Va formar part de l'Agrupació Lírica Valenciana, i durant els seus estudis en el Conservatori Superior de Música de València van recórrer tota la Comunitat Valenciana amb recitals interpretant sarsuela i òpera.

En l'època de A.M.A.O. (Associació Musical d'Amics de l'Òpera), va tenir la gran sort d'actuar com Partiquino en l'òpera “Rigoletto” al costat de Jaume Aragull, i en “Lucia vaig donar Lammermoor”, al costat de Carlo Bergonzi, Rosetta Pinzo i Sergio de Sales.

En l'entitat “Schola Cantorum” de La Vall d'Uixó, va interpretar “Els Esparvers”, “L'Alegria de l'Horta”, “La Rosa del Safrà”, “La del Soto del Parral”, “La Dolorosa” i unes altres. Amb l'Adreça de D. Miguel Arnau ha fet moltíssims recitals, en diferents agrupacions i entitats, en el transcurs dels anys, sempre amb sarsueles, lied alemany, òpera...Ha estat acompanyat al piano per diferents pianistes: D. Enrique Belenguer Estela, Dª Rosa Castañer, Dª Belén Sánchez, Dª Nuria Tena, D. Luis Vallés....

Ha interpretat “La Missa de la Coronació”, de Mozart, al costat de Enedina Lloris, Mª Ángeles Peters i Amparo Segarra. Va fer l'estrena mundial de la “Santa Troballa” en l'Ermita del Lledó de Castelló, per Francesc Pérez Dolz, i dirigits per D. Juan Ramón Herrero, amb el cor “Vicent Ripollés”.

De jove va estar en el “Francisco Viñas” de Barcelona, on va rebre classes de Marcela Giovani i a Callosa d'en Sarrià, amb Dª Elena Obratsova, i avui dirigeix el cor de la C.I.A. m. de Sogorb i el cor de jubilats de Moncofa, i prepara als components de “Amor per la Música”





· PROGRAMA ·

1ª PART
    • Dúo “La Cidarem La Mano”, de Wolfgang Amadeus Mozart.
    • Dúo “Caballero del Alto Plumero”, de la zarzuela “Luisa Fernanda”, de Federico Moreno Torroba.
    • Dúo “Para Comprar a un Hombre”, de “Luisa Fernanda”.
    • Trío de “Luisa Fernanda”.
    • Dúo “Bohemios”, de Amadeo Vives.


2ª PART
    • “Triana”, de Isaac Albéniz.
    • Dúo “Por Dios tu Pena Cese”, de “Marina”, de Emilio Arrieta.
    • Trío de “Marina”.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Concert dels 40 anys de Joventuts Musicals de La Vall d’Uixó