CONCERT D'ARPA

VALENTINA CASADES
PRIMER PREMI NACIONAL DE JME

Diumenge 21 de Gener de 2018
Palau de Vivel de la Vall d'Uixó 19:30 h.
Entrada lliure


Comença les seues classes d'arpa en el C.P. m. de València amb la professora Elena Arana Savarain, i finalitza el Grau Mitjà amb Ana Martínez Cano, obtenint el Premi Extraordinari Fi de Grau Mitjà en 2008. Així mateix finalitza en 2013 els seus estudis de Grau Superior al Centre Superior d'Estudis Musicals "Musikene", País Basc, havent estudiat amb Elisabeth Collard, Frederique Cambreling i Christine Icart.

Ha rebut classes de perfeccionament de les arpistas Mikaela Granados, Gabriella Dall'*Oglio, Celine Landelle, Cathrin Williams, Magdalena Barreda, Cristina Montes, Sandrine Chatron, Marie Pierre Langlamet, Fabrice Pierre, entre uns altres.

Ha guanyat el 1er premi en la seva respectiva categoria i el premi especial "Victor Salvi" que les comprèn totes, en les edicions de 2005, 2006 i 2008 del concurso "Arpa Plus" per a estudiants d'arpa; així com el 1º Premi per unanimitat del jurat, en l'edició de 2013 del concurso "Joventuts Musicals d'Espanya".

Ha col·laborat amb diverses orquestres destacant: Orquestra Simfònica de Castelló, Grup Instrumental de València, Orquestra Simfònica d'Euskadi, i Theater Nordhausen/*LOH Orchester Sondershausen.

Ha estat membre titular de la Jove Orquestra de la Comunitat Valenciana, de la Jove Orquestra Iberoamericana (sota la direcció de Gustavo Dudamel), i de la Jove Orquestra Nacional d'Espanya (2009 – 2014).

Ha realitzat, per concurs, recitals en el Palau de la Música de València dins del Cicle "Joves Intèrprets en el Palau" en els anys 2006, 2007 i 2008; així com en el Palacio Miramar de Sant Sebastià dins de el "Cicle Joves Intèrprets" del festival de la Quinzena Musical, any 2013. Entre les seves actuacions com a solista destaquen el concert per a arpa i orquestra de G.F.Haendel (2007), les "Danses Sacra i Profana" (2013), tots dos dins de el "Cicle de Música Sacra" de Quart de Poblet, i el "Concert per a flauta i arpa" de W.A. Mozart dins del cicle de "Concerts matinals" a Valladolid amb la Jove Orquestra Nacional d'Espanya (2012).

Ha estat becada durant els cursos 2011-2012 i 2013-2014 per la fundació JONDE-BBVA per al desenvolupament dels seus estudis musicals.


En l'actualitat realitza un màster en l'especialitat d'arpa en la Hochschüle für Musik und Darstellende Kunst, a Frankfurt am Main, amb la professora Françoise Friedrich, i és academista de la Deutsches Nationaltheater und Staatskapelle de Weimar.
PROGRAMA
Concert per Arpa Sib M G:F:Haendel
Espanyoletas de L.R. de Ribayaz
Fantasia per Arpa sola en Do m. Po 35 de L. Spohr
Viejo Zortzico de Guridi
Eleanor Plunkett, T. Carolan

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Concert dels 40 anys de Joventuts Musicals de La Vall d’Uixó