CONCERT DE PIANO

PAULINA DUMANAITE

DIUMENGE 22 D'OCTUBRE DE 2017

PALAU DE VIVEL DE LA VALL D'UIXÓ

19:30 HORES

ENTRADA LLIURE

PROGRAMA
Este programa de concert reuneix tres compositors de diferents èpoques i els seus diferents punts de vista cap a la forma sonata per a piano.
El concert partirà des d'una sonata clàssica de quatre moviments de L.van Beethoven. La segona serà la Sonata-Fantasia de A.Scriabin, d'estil postromántic, el més característic d'aquesta sonata és que aquesta composta en dos moviments. Finalment s'interpretarà la Sonata en si menor del compositor romàntic F.Liszt. Esta obra està considerada com una de les més dificils obres per al piano.

L.van Beethoven (1770-1827)
Sonata op.31 no.3
I. Allegro
II. Scherzo. Allegretto vivace
III. Menuetto. Moderato e grazioso
IV. Presto con fuoco

A.Scriabin (1872-1915)
Sonata - Fantasía no.2, op.19
I. Andante
II. Presto
S.Rachmaninov Sonata no.2 op.36
I. Allegro agitato
II. Non allegro-Lento
III.L'istesso tempo-Allegro molto
 
Paulina Dumanaite (1990)
És una pianista lituana que resideix a Barcelona.
Comença els seus estudis musicals a l'edat de 5 anys en l'escola de música de la seua ciutat natal, Anykšciai, on finalitza el grau mitjà en les especialitats de piano i violí. Realitza el seu primer recital als 8 anys amb l'Orquestra Nacional de Lituània sota la direcció de Saulius Sondeckis. Posteriorment ingressa en la prestigiosa escola nacional d'arts “M.K. Ciurlionis” de Vilnius especialitzada per a joves amb talent amb la professora Vaida Kirvelyte.
Des de 2007 pertany a la Fundació M. Rostropovich, la qual li concedeix en 2009 una beca per a cursar estudis en l'estranger. Es trasllada a Barcelona per a estudiar en la Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) on estudia amb el professor Pierre Reach (professor al seu torn del conservatori de París, professor convidat en el conservatori superior de Xangai) finalitzant els seus estudis amb matrícula d'honor, tant de piano com de música de cambra (prof. Kennedy Moretti) en 2013.
L'any 2013-2014 va estudiar el curs de Formació continuada en ESMUC (Barcelona) amb prof. Pierre Reach.
Actualment ha finalitzat els seus estudis de Master d'Interpretació en la Hochschule fur Musik de Basilea (Suïssa) amb el mestre Claudio Martinez-Mehner.
Ha sigut becada per la fundació “Anna Riera” l'any 2012, per la fundació “AIE” l'any 2014 i 2015 i per Generatitat de Catalunya l'any 2015.
La seua àmplia experiència en concursos li ha portat a guanyar 13 premis en concursos internacionals entre cuales es poden destacar el primer premi en el concurs “Ciutat d'Albacete” en 2016 amb premis especials “Augustín Peiró Hurtado” per al millor intèrpret de la música de Beethoven i el premi “Pilar Estime Vázquez” per al millor intèrpret de la música de Chopin, VI Concurs Internacional “Balys Dvarionas” (Vilnius), VI Concurs Internacional en Sigulda (Letònia), segon premi en el VII Concurs Internacional “N.Rubinstein” en Paris, el segon premi en el “Concurse musical de France”, on obté el premi especial a la millor interpretació de la música de F.Chopin.
Participa en molts concerts i recitals com a solista i també com a pianista de música de cambra a Catalunya i Espanya (convidada a tocar en La Fundació Juan March, festival “Músics en Residéncia”, etc.), Suïssa (Festival de piano en Blonay), França ( “Piano a Castelnaudary”) i Lituània.
Ha rebut classes magistrals de professors, com A.Schiff, D.Bashkirov, F.Rados, B.Berman, R.Gothony, P.Badura-Skoda, I.Fischer, P.Nagy, A.Kernjak, A.Sandler, N.Seriogina i Lang Lang entre d’altres.

 

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Concert dels 40 anys de Joventuts Musicals de La Vall d’Uixó