concerts

CONCERT 

NOÉ RODRIGO

P E R C U S S I Ó

DIUMENGE 5 DE FEBRER 
CENTRE CULTURAL PALAU DE VIVEL DE LA VALL D'UIXÓ
19:30 H


Primer Premi del Concurs Permanent de Joventuts Musicals d'Espanya, Bilbao, 2015
programa:
Arnold Marinissen: Totem I
Kevin Volans: Asanga
Bruno Mantovani: Moi, Jeu ...
Bruce Hamilton: Interzones
--- PAUSA ---
Vinko Globokar:? Corporel
Polo Vallejo: Tactus
Christos Hatzis: Fertility Rites, mov. III
Javier Álvarez: Temazcal



Noè va néixer a Altea (Alacant) el 1992 i va començar els seus estudis musicals als 8 anys al Conservatori Municipal Professional d'Altea, on va acabar en 2010 obtenint les màximes qualificacions i el Premi extraordinari de Grau Mitjà. Va continuar els seus estudis al Conservatori Superior de Música d'Aragó (CSMA), sota la tutela dels professors César Peris, Lorenzo Ferrándiz, Verónica Cagigao, Ignacio Molins i Francisco anglès.

Durant els seus estudis a Altea, va ser membre també de la NEXEduet Academy, formada pels percussionistes Jordi Francès i Sisco Aparici, i els professors convidats Laurent Mariusse, Pedro Carneiro, Jean Geoffroy i Christian Dierstein.

Ha assistit a diverses master classes amb importants percussionistes internacionals com Marc Pino, Gustavo Gimeno, Anton Mittermayr, Guido Rückel, Wieland Wetzel, Raymond Curfs, Oliver Madas i Bill Linwood en l'àmbit de la percussió orquestral; i Josep Vicent, Markus Leoson, Isao Nakamura, Nuno Aroso, Philippe Spiesser, Nancy Zeltsman, Jr-Huei Chen i Peter Sadlo en l'àmbit de la percussió solista.
Noè és un percussionista molt versàtil, ja que combina l'interès per la percussió orquestral i solista, així com la música de cambra i de ensemble.
Com a percussionista d'orquestra, és membre de la Lucerne Festival Alumni Orchestra i també d'algunes de les millors orquestres joves d'Europa, com la EUYO (European Union Youth Orchestra), Lucerne Festival Academy Orchestra, JONDE (Jove Orquestra Nacional d'Espanya), NJO (Nederlands Jong Orkest), entre d'altres; i SOAP (Symphony Orchestra Academy of the Pacific) a Amèrica (Canadà). Col·labora amb la Royal Concertgebouw Orchestra d'Amsterdam, la Nederlands Philharmonisch Orkest i la Nederlands Kamerorkest.
Com a intèrpret solista, va obtenir el primer premi en el Concurs Permanent de Joves Intèrprets de Joventuts Musicals d'Espanya 2015 i un premi especial de l'European Union of Music Competitions for Youth (EMCY) per una interpretació excel·lent en aquesta competició. Anteriorment, va guanyar en dues ocasions el Concurs d'Interpretació Musical del Conservatori d'Altea, en les edicions de 2007 i 2009, obtenint el primer premi en les dues edicions i la Menció d'Honor per la màxima puntuació de totes les categories en 2009. En novembre de 2016 va debutar a la Sala de Concerts del Palau de la i al gener de 2017 al Storioni Festival a Eindhoven. També ha participat a la prestigiosa competició de percussió Tromp International Percussion Competition Eindhoven 2016, sent guardonat amb el premi Willem vós, que s'atorga a la millor interpretació de l'obra de marimba a la segona ronda. Continuarà oferint recitals al territori espanyol a través del cicle AiEnRuta 16/17 i en les gires del Primer Premi de Joventuts Musicals Espanya.
En l'àmbit de la música de cambra i ensemble, ha estat membre de l'Acadèmia per a la Nova Música a Saragossa, Percussions del CSMA, Aldeburgh Contemporary Emsemble, NJO Steve Reich Ensemble i actualment és membre actiu de Mbira-duo i col·labora amb el Oerknal ! ensemble, Nieuw Amsterdams Peil, Slagwerk Den Haag, Asko | Schönberg ensemble i New European Ensemble. Forma part també de la producció Young Performance Divamania, de Lucerne Festival.

Ha treballat personalment amb importants compositors actuals com Steve Reich, Luis de Pablo, Anton García Abril, Jesús Torres, James Wood, Louis Andriessen, Matthias Pinstcher i Wolfgang Rhim. En els últims anys, sempre ha treballat amb compositors joves, estrenant moltes obres tant a Espanya com a Holanda. Recentment va estrenar el primer sol escrit especialment per a ell, SHIFT-Fajrant !, per a percussió i electrònica, del compositor polonès Tomasz Arnold.
El passat mes de juny, Noè va finalitzar un programa de màster en el Conservatorium van Amsterdam amb alguns dels millors percussionistes del panorama europeu i internacional: Peter Prommel, Arnold Marinissen, Mark Braafhart, Nick Woud, Ramon Lormans, Richard Jansen i Bence Major.


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Concert dels 40 anys de Joventuts Musicals de La Vall d’Uixó