CONCERT  SOPRANO-PIANO
ROCIO PEREZ (SOPRANO)
JESUS LOPEZ BLANCO (PIANO)
CENTRE CULTURAL PALAU DE VIVEL DE LA VALL D'UIXÓ
 DIUMENGE,  6 MARÇ 2016
19,30 H
PROGRAMA:
ROCIO PEREZ - Soprano
Programa B
1 Parte
Mein herr Marquis (Die fledermaus) Strauss
Le colibri  . E. Chausson
Frühlingsfeier Strauss
Saper vorreste (Un ballo in maschera) Verdi
Pierrot. Debussy
O zittre nicht. (Die Zauberflöte)  Mozart
Parte 2
Noche hermosa  (Katiuska, La mujer Rusa) P. Sorozabal
Estribillo. J. Rodrigo
La canción del Espejo (La Zapaterita) F. Alonso
De los álamos vengo, madre. J.Rodrigo
La canción del Arlequín (La Generala) A.Vives

ROCIO PEREZ
La Soprano Rocío Pérez neix a Madrid on inicia  la seva formació musical amb  clarinet i interpretació, debutant als 14 anys en el Teatre Real de Madrid en el rol de “Sophie” en  The  Little  Sweep de  Britten. A partir d'aquest moment Rocío adquireix formació musical i  actoral realitzant diferents obres teatrals en llocs com el Festival de Teatre clàssic d'Almagro i teatres internacionals a Washington DC, Lisboa i Porto, entre uns altres.
Rocio comença la seva formació en cant amb Elena  Valdelomar i acaba els seus estudis superiors a l'Escola Superior de Cant de Madrid amb Victoria Mans i Francisco Pérez.
Continuant el seu camí professional participa en òperes com La Ventafocs de P.M. Davies,  Dido i Enees d'H. Purcell i  Falstaff de Verdi en diferents teatres espanyols, així mateix, és solista en el projecte  Cantania de L` Auditori de Barcelona durant cinc temporades. A més col·labora com a solista en l'estrena mundial de l'obra  Bildlos/ weglos de Wolfgang  Rihn en el festival MITE a Itàlia.
En 2014 entra a formar part de l'òpera estudio de L’ Opéra  national  du  Rhin on canta  Il matrimoni  segreto de  Cimarosa, La  belle  au  bois  dorment de  Respighi i  Ariane  et  Barbe- Bleue de  Dukas en teatres com a L’ Opéra  national  du  Rhin i teatre  Athénée de Paris.
Rocío és guardonada amb el 2º premi, premi jove promesa i premi del públic en el  XXVII “ Concours  International de  Chant de  Marmande” igualment rep el 1º premi i premi jove promesa en el XII concurs internacional de cant “Luis Mariano” així com el 2º premi i premi jove promesa en l'IX Concurs Internacional de Canto “Vila de Colmenar Vell”. També ha rebut el 2º guardó en el Concurs Permanent de Joventuts Musicals d'Espanya i és becada per l'Associació Amics de l'Òpera i Joventuts Musicals de Madrid.
Durant la seva formació rep diverses  masterclass de reconeguts artistes com Natalie  Dessay,  Dolora  Zajick,  June Anderson o Carlos  Chausson.
Actualment continua en L’ Opéra  national  du  Rhin on canta òperes com  Cendrillon de W.Ferrari, La  cambiale vaig donar matrimoni de  Rossini , Don  Carlo de Verdi i  Pénélope de  Fauré.

 JESUS LOPEZ BLANCO

Nascut a Lugo (1990), inicia des de la infància el seu acostament a la música de la mà de la professora Pilar  Albo. Segueix els seus estudis de piano amb la professora Susana García Regadiu, i accedeix al Conservatori Professional de Lugo, on realitza els cinc últims cursos de Grau Mitjà, amb els professors Francisco  Bouza, Naiara Encunya, i de nou amb Susana García Regadiu, amb qui es prepararà per a les proves d'accés al Grau Superior. Obté Matrícula d'Honor en les assignatures de Piano i Música de cambra en l'últim curs,i al mateix temps matrícula d'Honor i Premi Extraordinari de Batxillerat.

Cursa els seus estudis superiors de Piano en  Musikene (Centre Superior de Música del País Basc) amb la pianista i pedagoga Marta Zabaleta des de 2009. Allí rep assessorament en repertori vocal francès per part de l'experta filòloga Carmen Torreblanca, s'especialitza en acompanyament vocal de la mà del mestre Enrique Ricci i del pianista  Maciej  Pikulski, i aprofundeix en la música de cambra amb Alfonso Gómez Ruiz de  Arcaute, Gabriel  Loidi,  Karsten  Dobers i  Benedicte  Palko. Es gradua l'any 2013.en l'any 2015 comença a cursar el  Master de  Lied “Victoria dels Àngels” en la  Esmuc a la classe del professor Francisco  Poyato, i rep una beca d'aquesta Fundació. En aquest mateix any rep al costat de la soprano  Ulrike  Haller el premi Beca de Concerts de Joventuts musicals en el XX Curs Internacional de  Lied impartit per  Wolfram  Rieger.





Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Concert dels 40 anys de Joventuts Musicals de La Vall d’Uixó