CONCERT  CELLO-PIANO
FERMÍN VILLANUEVA (CELLO)
MITZUKI WAKI (PIANO)
CENTRE CULTURAL PALAU DE VIVEL DE LA VALL D'UIXÓ
 DIUMENGE,  28  FEBRER 2016
19,30 H

Fermín Villanueva neix a Pamplona en 1993 i comença els  estudis de violoncello a l'edat de 7 anys al Conservatori Pablo Sarasate de Navarra. Als 18 anys  es graduà all Centre Superior de Música del País Basc “musikene” i en 2014 obten el titol de master amb honors per l'Universidat de Música y Teatre “Felix Mendelssohn Bartholdy” de Leipzig on estudià amb Peter Bruns.

Primer Premi per unanimitat en el Concurs Permanent de Joventuts Musicals d'Espanya 2014 i el ‘EMCY Prize’ de la “European Union of Music Competitions for Youth“, així com guardonat en el Concurs Nacional Joaquín Maya (Pamplona, 2005), en el Concurs Internacional Dotzauer (Dresden, 2009), en el Concurs de Duo “Clara Schumann” (Leipzig, 2014) i en el Concurs Internacional “Young Virtuosos” (Sofia, 2015). Des de 2012 és membre de l'associació “Live Music Now i.V.” Yehudi Menuhin i en 2015 recolzat per la Fundació “Alexander von Humboldt”.

Com a solista ha actuat amb orquestres com l'Orquestra Simfònica d'Euskadi, la Camerata Internacional de Madrid, la Robert-Schumann-Sinfonieorchester, la Wetzlar Sinfonieorchester, l'Orquestra Simfònica de la UA, la Leipziger Sinfonieorchester, Orquestra Simfònica de la Ràdio Romania, l'Orquestra Simfònica de la RTVE, entreb unes altres.

Fermín ha ofert recitals en sales com el Teatre Principal de Vitòria, l'Auditori Miramón de Sant Sebastià, el Palacio Euskalduna, la Sala BBK de Bilbao, l'Ateneu de Madrid, l'Auditori Baluard de Pamplona, Teatre Principal de Monòver, l'Auditori ADDA d'Alacant, el Palau de la Música Catalana, el Teatre Monumental de Madrid i en festivals com el Musika-Música de Bilbao (2011), el Festival Internacional Pablo Casals de Prada de Conflent (2011), la Quinzena Musical de Sant Sebastià (2012), el Leipziger Notenspur (2013, 2014), el BachFest de Leipzig (2013), el Festival de Llucana a Suïssa (2013), Born am Donarß Musikfestival (2014, 2015), ‘Serenates’ de València (2015), Schubertíada de Vilabertran (2015) i el Russiches-Kammermusikfest d'Hamburg (2015).

Mizuky Waki la pianista de nacionalidat japonesa obtingué els seus estudis de llicenciatura en la Universidad de las Arts de Kyoto, on estudià amb el Prof. Hiroyuki Abe. Poc després de començar els estudis de Postgrau a Düsseldorf, fou laureda amb el segon premi en el concurso Schmolz-Bickenbach-Wettbewerb. A l'octubre de 2012 es trasl·lada a Leipzig per a estudiar a la Hochschule für Musik und TheaterFelix Mendelssohn Bartholdy“ in Leipzig, on realizà  l'especialitat en acompayament de Lied baix la tutela del Prof. Alexander Schmalcz. Al començament del 2013 fou guardonada amb el premi especial a la millor pianista acompanyant en el concurso de cant Lortzing-Gesangswettbewerb i en 2014 obté el tercer premi en el concurs per a Duo "Clara Schumann“-Wettbewerb. Desde 2015 treballa com a professora a la Hochschule für Musik und TheaterFelix Mendelssohn Bartholdy“ de Leipzig. Mizuki Waki treballa amb assiduïtat amb instrumentistes i cantants tant a Europa com al seu país natal, Japó.

PROGRAMA:
Franz Schubert - Sonata Arpeggione D. 821
Allegro moderato
Adagio
Allegretto
Claude Debussy - Sonata en Re menor
Prologue. Lent.
Sérénade et Finale. Modérément - Animé
--- PAUSA ---
Johannes Brahms - Sonata en Fa Mayor op.99
Allegro vivace
Allegro affettuoso
Allegro passionato

Allegro molto



Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Concert dels 40 anys de Joventuts Musicals de La Vall d’Uixó