QUARTET DE CORDA KLIMT


JUAN SALAS I JESUS MERINO, VIOLINS

LARA FERNÁNDEZ, VIOLA

JUAN MARIA RASO, VIOLONCELLO


DIJOUS 9 ABRIL   2015  22 H – ESGLÈSIA DE L'ASSUMPCIÓ  DE LA VALL D'UIXÓ


PROGRAMA

I

F. J. HAYDN, Quartet de corda en La major, Op. 20 no. 6, H.3/36 Allegro di molto e Scherzando Adagio. Cantabile Menuetto. Allegretto Fuga a 3 Soggetti. Allegro
A. WEBERN, Rondo (c.1906)  

II
J. BRAHMS, Quartet de corda en do menor, Op. 51 no. 1 Allegro
Romance. Poco adagio
Allegretto molto moderato e comodo
Allegro





Creat en el Conservatori Superior de Música d'Aragó (*CSMA) l'any 2011, el Quartet *Klimt treballa des dels seus inicis sota la tutela del Quartet *Quiroga, continuant la seva formació des del curs 2014-15 en la *Hochschule *für *Musik *Hanns *Eisler de *Berlin amb el Prof. *Eberhard *Feltz i el Prof. Wayne Foster-Smith. 
Des de la seva creació cal destacar els seus concerts a l'Auditori Eduardo del *Pueyo (*CSMA, Saragossa), Palau de la Música Catalana (Barcelona), la Fundació Juan March (Madrid), el *Auditori Pau Casals del Vendrell (Tarragona), *Auditori *Higini Anglès de Reus (Tarragona), el Palau de *Sástago i l'Auditori de la *CAI (Saragossa), Auditori de la Fundació Botí (Santander), Auditori *Sa *Nostra (Palma de Mallorca) o en la *Krönungskutschensaal de la *HfM *Hanns *Eisler (*Berlin) entre uns altres; la participació en festivals com el 63 Festival Internacional de Música i Dansa de Granada, la XVI edició del Festival de la Ribargorça “Clàssics a la Frontera” (Monestir de *Obarra, Osca), el cicle “Grans Concerts del *CSMA” d'aquest propi conservatori, el cicle “Sons de Primavera” de la Fundació *Cerezales (León); així com concerts pedagògics a l'Auditori Sant Francisco de Montsó (Osca). També ha gravat para RNE. 
A part de la seua contínua formació amb el Quartet *Quiroga, ha rebut classes de *Eberhard *Feltz, *Rainer *Schmidt, Michael *Vogler, Jonathan Brown, *Amihai *Grosz, *Avri *Levitan i Fernando Arias; i per separat de quartets com el Casals, *Kuss, *Biava i *Dussmann o de Daniel *Hope, *Cory *Smythe, *Stephan *Picard, *Ohad Ben-*Ari, Lara *Lev, Silvia *Simionescu, Daniel del Pi i Kennedy *Moretti. També els seus components han compartit escenari amb músics com Gerard *Poulet, Dj.-Young *Baek, *Amihai *Grosz, Julian *Steckel, *Chin-*Yi *Chen i *Cory *Smythe participant en festivals com l'Indiana *Summer Festival *of *the *Arts, Festival Llenç Nord d'Àvila, Festival *Korea-Espanya de *Calahorra, el Festival *Turina de Sevilla, o l'I Festival *Musethica de Saragossa. 
Ha estat guardonat amb l'1.er premi en el VIII Concurs de Música de cambra “*Higini Anglès” (Reus, *Dic 2012), en el XI Concurs de el “*Ecoparque de *Trasmiera” *CMCET 2013 (*Arnuero, Mar 2013), en l'IV Concurs Internacional de *Villalgordo del Xúquer (*Abr 2013) i més recentment amb l'1.er premi en el 80.º Concurs Permanent de Joventuts Musicals d'Espanya (Màlaga, *Nov 2013). 
Entre els seus compromisos per a la propera temporada es troben diversos concerts en *Berlin, Barcelona, Teatre Calderón de Valladolid, el Mozart-*Marathon en *Konzerthaus *Berlin, *Schubertíada a Vilabertran, Festival de Vic, gires dins del Pla de Concerts que organitza Joventuts Musicals d'Espanya i l'enregistrament el seu primer CD amb els inèdits quintets amb dos violes de F. *Ries per al segell *Brilliant *Classics al costat de Josep Puchades, *violista del Quartet *Quiroga. 
A part de la seva dedicació al quartet, els seus membres han actuant com a solistes, ja sigui amb orquestra o en recitals en importants sales, obtingut beques com les de continuació i perfeccionament de *IberCaja o Fundació BBVA i pertangut a orquestres com la *SchleswigHolstein Festival *Orchestra, Jove Orquestra Nacional d'Espanya, *Camerata Aragó o la *Camerata de Múrcia, entre unes altres.


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Concert dels 40 anys de Joventuts Musicals de La Vall d’Uixó