CONCERT GALA LÍRICA

EDUARDO SANDOVAL (TENOR)
CARMEN AVIVAR (SOPRANO)
FELIP MIRALLES (BARÍTON)


NURIA TENA ESTEBAN (PIANO)



 

Dissabte 8 de Novembre de 2014   19:30h.
Conservatori Professional Francesc Peñarroja . 
LA VALL D'UIXÓ






EDUARDO SANDOVAL
              
Neix a Molina de Segura (Múrcia). Obté la llicenciatura en Geografia i Història per la Universitat de Múrcia. Completa els seus estudis musicals al Conservatori Superior "Joaquín Rodrigo de València", on és deixeble d'Ana Luisa Chova. Assisteix i participa en els cursos de perfeccionament d'Elena Obratsova, Magda Olivero, Alain Fondari, Vladimir Galouzine, Miguel Zanetti i José Cervera Collado.
Debuta amb el paper principal de "Els contes de Hoffmann" en els Tallers d'Òpera del Palau de la Música de València, dirigit per Kamal Khan. Posteriorment desenvolupa la carrera vocal actuant en les següents òperes: "Manon Lescaut" (Lampionaio), "Tosca" (Spoletta), "Don Carlo" (Lerma i Herald), "Tristany i Isolda" (Melot), "Juli Cèsar" (Nireno). Els rols principals més destacables són Tamino a "La Flauta Màgica", Ferrando en "Cosí Fan Tutte", L'Amant a "Amelia al Ballo", Rei Gaspar a "Amalh i els Reis Mags", Rodolfo a "La Bohème" i Paco a "La Vida Breu".
L'ampliació i evolució que experimenta el repertori d'Eduardo Sandoval, possibilita que el 2012 consolidi la tessitura tenor "spinto", destacant en el debut com a Manrico a "El Trobador" representat a Saragossa sota la direcció de Juan Luis Martínez. Posteriorment interpreta el paper de Calaf en el "Turandot" de Palma de Mallorca amb gran èxit de públic i crítica, dirigit per José María Moreno. Els propers compromisos del tenor són el paper principal de "Otello" de Verdi i el de Canio de "Pagliacci". El 2014 torna a Mallorca per a reinterpretar a Calaf a "Turandot".

CARMEN AVIVAR
                 
Va estudiar cant al Conservatori Superior de València Joaquín Rodrigo amb Ana Luisa Chova, amb les màximes qualificacions obtenint premi fi de carrera. Ha rebut classes magistrals de Magda Olivero, Renata Scotto, Licia Albanese, Kamal Khan, Antonieta Stella.
Premiada en el concurs Francesc Viñas premi especial cantants Espanyols i el concurs Mirna La Cambra, aquest li permet debutar en el paper de Lucía di Lammermoor al teatre de la Faràndula de Sabadell (Barcelona) i al Zorrilla de Badalona amb l'Orquestra Simfònica del valls sota la direcció del mestre Argudo.
  En el gènere de Sarsuela ha interpretat Carolina de Luisa Fernanda al Palau de la Música i en diversos teatres de la geografia espanyola. Així com Marola de la Tavernera del Port i Cosette de Bohemios en gira per diversos teatres de la Comunitat Valenciana. També ha participat en diverses Antologies de compositors espanyols en diverses ciutats espanyoles i europees com Tolosa, Viena, Bad islh, Lisboa, Cremona.

FELIP MIRALLES LANGA
            
Neix a la Vall d'Uixó el 22 de maig del 1944.
Mentre cursava estudis a l'escola primària, va formar part del petit cor de la capella de la Colònia Segarra, sent el solista del mateix. Continua la seva formació en el cor parroquial de Nostra Senyora de l'Assumpció.
A la Universitat Laboral de Tarragona on serà solista, tant en la tuna com en el cor d'aquesta Universitat.
Des de 1997 a de 2006 presideix l'entitat cultural Schola Cantorum
Ha participat com a cantant solista i del cor de l'Òpera Rigoletto de Verdi, Don Giovani de Mozart, la sarsuela Doña Francisquita d'Amadeu Vives produccions pròpies d'amics de l'òpera de Castelló i en una gira de representacions de la Petita Flauta Màgica de Mozart.
Des de 2008 rep classes de cant, havent tingut com a professors a la Sra Emilia Onrubia, Eduardo Sandoval, Ricardo Castelló i Carlos Chausson.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Concert dels 40 anys de Joventuts Musicals de La Vall d’Uixó