CONCERT SAXÒFON-PIANO

JUAN  PEDRO LUNA             JUAN ESCALERA PEÑA

Diumenge 2 de març  2014   19:30 h. 
PALAU DE VIVEL DE LA VALL D'UIXÓ




















part

Segona partita per a Violín BWV 1004                                          J. S. Bach

  Tableaux de Provence                                                                Pa ul Maurice 

Concertino da Camera                                                                 Jaques Ibert
part

Rhapsodie                                                                                 Claude Debussy

 Dansa Espanyola Nº 1 de La Vida Breve                         Manuel de Falla

Introduction et Rondo Capriccioso                                  Camille Saint-Saens  

Juan Pedro Luna, saxofón  

Natural d'Iznatoraf (Jaén), inicia els seus estudis musicals als 5 anys. A l'edat de 7 anys ingressa al Conservatori Ramos de Parella de Baeza on realitza el Grau Elemental passant després al Conservatori Professional de Música de Jaén, amb Marc A. López Vergara. 
Entre d'altres mestres, es perfecciona amb: Guilles Tressos, Cristhophe Bois, Alfonso Padilla, José Antonio Santos, Mariano García, Andrés Gomis, Juan Jiménez, Jöel Versavaud, Daniel Gauthier, Lars Mleckuch, Masataka Hirano, Christian Wirth, Jean Yves Formeau, Vincent David, Arno Bornkamp, Claude Delangle, Eric Devallon ... Obté el 2n Premi en el "Concurs de Saxòfon Lázaro Roda" a Los Villares. El 2011 va aconseguir també el "Primer Premi", a més del "Premi especial a la millor interpretació d'una obra composta a Eslovènia" al 6è Concurs Internacional de Saxòfon a Eslovènia. Al desembre de 2012 va aconseguir el " Premi al millor instrumentista de vent fusta" i el " Premi al millor intèrpret de música contemporània" en el Concurs Intercentres - Melòman a Madrid . A l'abril de 2013 també va guanyar el Primer Premi en el Concurs Permanent de Joventuts Musicals d'Espanya . És saxòfon solista des d'abril de 2010 de la Banda Municipal de Jaén. És posseïdor del títol de "Expert Universitari en Interpretació Musical a Saxòfon" atorgat per la Universitat Internacional d'Andalusia. 
En la seva labor concertística cal destacar els recitals oferts amb piano al Conservatori de Jaén, en el Cicle "Joves virtuosos" a Ljubljana-Eslovènia, Iznatoraf, Villanueva de l'Arquebisbe. Ha actuat de solista amb les bandes d'Iznatoraf, de Villanueva de l'Arquebisbe i del Conservatori de Jaén. És saxofon soprano de " Capriccio Sax Quartet ". Ha actuat amb l'Orquestra Jove d'Andalusia , amb l'Orquestra del Màster de
l'Acadèmia Barenboim interpretant "La creació del món" de Milhaud i amb els ensembles de música contemporània "Taller Sonor" de Sevilla i " LEMC " d'Argentina. Al juny de 2013 finalitza amb Matrícula d'Honor ensenyaments superiors de saxofon al CSM "Manuel Castillo" de Sevilla amb el professor Juan M. Jiménez i piano amb el professor Ignacio Torner. Actualment, es troba estudiant un màster en interpretació al Conservatori d'Amsterdam amb el professor Arno Bornkamp. 
Juan Escalera Peña. (piano) 

Natural de Sevilla, realitza els seus estudis musicals a la seva ciutat sota la direcció d'Adela Barranco, José Manuel de Diego i Pilar Bilbao, completant a Madrid amb Josep Colom, i a Holanda, França, Suïssa i Rússia amb mestres de la talla de Lazar Berman , Georgy Sandor o Jan Ekier entre d'altres. Després d'una fructífera carrera en què rep bones crítiques i és convidat a col · laborar amb la Reial Orquestra Simfònica de Sevilla, el Teatre de la Maestranza i diversos cors de Sevilla, s'especialitza en l'acompanyament pianístic, tasca que exerceix al Conservatori Superior de Música "Manuel Castillo", i que li ha permès col · laborar amb grans músics com el Quartet Itàlica, Miguel Romero, Alfons Rubio, Arno Bornkamp, Arnold W. Collado, Lourdes Galache, Claude Delangle o Vincent David entre d'altres ia ser convidat en nombrosos cursos per tot el país.  
                        








Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Concert dels 40 anys de Joventuts Musicals de La Vall d’Uixó