CONCERT ACORDIÓ, ANDER TELLERIA LÀZARO

CONCERT ACORDIÓ 

Ander Tellería Lázaro

 

 


PALAU DE VIVEL DE LA VALL D'UIXÓ

Diumenge 1 de Desembre  2013 19:30 hores

 

 

-->
Ander Tellería Lázaro va néixer a Sant Sebastià ( País Basc ) i avui dia és una de les majors promeses d'acordió a nivell nacional . Va començar els seus estudis d'acordió amb l'edat de 10 anys i als 15 va iniciar la seva trajectòria de concertista amb un recital a l'Auditori de l'Acadèmia de Belles Arts de Sabadell. Tan sols un any després va participar en les categories sènior de concursos internacionals com el International Accordion Prize ' Stefano Bizarri ' (any 2004 a Morro D'Oro , Itàlia) , obtenint altes puntuacions en la fase final .
Des de llavors la seva inquietud com intèrpret l'ha portat a actuar a països com França , Portugal , Itàlia , Alemanya o Argentina i ha col · laborat en les gravacions de discos com Star Track ( editat per Francisco Escudero Erdi Mailako Kontserbatorioa , 2008 ) , Ander Tellería accordió ( editat per Joventuts Musicals de Moia , 2011 ) i Fantasia Geosinfónica / Galgenlieder ( editat pel Conservatori Superior de Música del País Basc ( Musikene ) i Kutxa , 2012 ) . Les seves interpretacions han estat retransmeses per ràdios com Ràdio Nacional , PuntoRadio etc . i canals de televisió nacionals com TV La Vall , Televisió Espanyola ( La 2 ) oTeledonosti . Ha obtingut diferents premis nacionals com a solista entre els quals cal destacar el Certamen Guipuscoà d'Arrasate ( Primer Premi 2009 ) , el Concurs Sant Anastasi ( Primer Premi 2010 i Premi ACDA a la millor interpretació a l'acordió ) i Joventuts Musicals d'Espanya ( Primer Premi 2010 a Múrcia ) , i recentment ha obtingut el John Cage International Price in Music Performance of Contemporary Music a Halberstadt ( Alemanya ) amb el duo d'acordió i percussió Forner - Tellería . És membre del duo d'acordió i guitarra ' Hausoka ' amb el qual ha realitzat diferents estrenes i forma part de l'Ensemble Ciklus . La tasca d'Ander Tellería abasta també la col · laboració amb compositors als processos de creació de noves obres en les quals s'usa l'acordió , ampliant així el repertori de l'instrument . D'aquesta faceta han sorgit estrenes de compositors com M. Urquiza , A. Edler - Copes , M. Stockhausen , C. Trujillo , Z. F. Generabarrena , J.M. Alberdi i R. Lazkano . Ha interpretat diferents concerts per a acordió i orquestra com a solista amb l'Orquestra d'acordions DAOS , l'Orquestra Simfònica de Ràdio Televisió Espanyola ( ORTVE ) i ha actuat en festivals com Musika -Música , Quinzena Musical , Fundació Kursaal , Els Concerts de Palau en Medinacelli , Circuit de Música Contemporània ' Musikagileak ' etc ..
En el seu procés de formació com a intèrpret ha rebut classes dels acordionistes més prestigiosos a nivell internacional com són James Crabb , Geir Draugsvoll , Matti Rantanen o C. Jacomucci . El 2012 va finalitzar seus estudis d'acordió al Conservatori Superior de Música del País Basc ( Musikene ) amb els professors Iñaki Alberdi , Aitor Furundarena i Miren Iñarga , i en l'actualitat realitza un Màster en Interpretació Musical a la Hochschule für Musik de Würzburg ( Alemanya ) , becat pel Govern Basc ,sota la tutela del professor Stefan Hussong .
                                                                 PROGRAMA

Preludio y fuga en do sostenido mayor BWV 872 de J. S. Bach (1685 - 1750)

Preludio y fuga sobre B-A-C-H, de Franz Liszt (1811 - 1886)

Esquisses d’echecs: Tour Blanche de M Urquiza (1988)

Lo Ballo dell’intorchia de A.Valente (1520 - 1580 aprox.)

Sonata K 206 de D. Scarlatti (1685 - 1757)

Power de S. Haapamaki (1979)

Danza Oriental de E. Granados (1867 - 1916)

Libertango de A, Piazzolla (1921 - 1992)

Danza de la Pastora de E. Halffter (1905 - 1989)

Duració aproximada del concert  55 minutos

 

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Concert dels 40 anys de Joventuts Musicals de La Vall d’Uixó