MARTA CUBAS HONDAL, acordió

 CONCERT


ENTRADA LLIURE

PROGRAMA:

DOMENICO SCARLATTI (1685-1757)
Sonata en Fa menor K386 4’

ALFRED SCHNITTKE (1934-1998)
Suite Fairy Tale (mov. I, III, IV) 7’

TOSHIO HOSOKAWA (1955-)
Melodia 12’

MARTIN LOHSE (1971-)
Passing III 4’

ANTONIO SOLER (1729-1783)
Sonata en Re menor No. 117 4’

TOMÁS OCAÑA (1999-)
La pieza que compuse mientras no podía dormir porque mi madre no paraba de roncar 12’

ISAAC ALBÉNIZ (1860-1909)
Aragón (de Suite Española Op. 47) 6’

JOHN ZORN (1953-)
Roadrunner 6’

Marta Cubas Hondal, acordió.

Guanyadora de "Joventuts Musicals d'Espanya" en la 99a edició, del "XV Certamen Nacional Intercentres Melòman" i finalista de Prodigis 2 d'RTVE, Marta Cubas Hondal (2002) és una acordionista que destaca per la seua gran capacitat de comunicació, sensibilitat i virtuosisme.Amb 16 anys estrena a l'Auditori Nacional de Madrid, acompanyada per l'Orquestra. Metropolitana de Madrid, el Concert Indálico d'Alejandro Vivas Puig, composat expressament per a ella.

Ha ofert altres recitals en la Fundació Juan March, en el Palau de la Música Catalana, en el Palau de Festivals de Santander, i en la Quinzena Musical de Sant Sebastià, i ha estat convidada per l'Ambaixada d'Espanya a Turquia per a realitzar un recital a Istanbul.Marta ha estat guardonada en més d'una vintena de certàmens, destacant el 1r Premi en el "1r Concours Internacional Accordéons-nous" (Mons), el 2n Premi en el "66è Trofeu Mundial d'Acordió" (Portimão) o el 1o Premi en el "XXXIX Certamen Guipuscoà d'Acordió de Arrasate". Marta Cubes Hondal, porta a cap els seus estudis professionals d'acordió i piano al conservatori "Jesús de Monestir" de Santander amb els professors Gorka Hermosa i Laura Pérez de Fontecha, respectivament, obtenint el Premi Fi de Grau.

Ha rebut consells de mestres com Frederich Deschamps, Frederich Lips, Stefan Hussong, Franck Angelis, Mirin Iñarga, Marta Gulyas...Actualment, cursa els estudis superiors d'acordió en el conservatori "Musikene" de Sant Sebastià amb Iñaki Alberdi, activitat que compagina amb la seva labor concertística.


Un viatge de Nàpols a Nova York

Aquest concert recull obres que mostren alguns dels diferents estils pels quals ha travessat la música, embarcant-nos en un viatge espai-temporal que comença a Nàpols al voltant del 1700 i finalitza a Nova York en el s. XXI, travessant al seu interior per èpoques que van des del Barroc fins al Contemporani. En aquesta travessia es veuen reflectits els canvis en les tècniques compositives i com, a mesura que els anys han anat avançant, es va creant una necessitat de la innovació a través dels recursos sonors dels instruments.










Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Concert dels 40 anys de Joventuts Musicals de La Vall d’Uixó