CONCERT



ENTRADA LLIURE



Diumenge 11  Febrer de 2024 -18:30 h.
Centre Cultural Palau de Vivel La Vall d’Uixó

Sabrina García Fernández, soprano; Oriol Sanz, piano

PROGRAMA:


    G. MAHLER (1860-1911)

Ich atmet’ einen linden Duft!” Respiro una dulce fragancia! [Friedrich Rückert]

Ich ging mit Lust durch einen grünen Wald”. Caminé con placer a través de un bosque verde [A. Kirschlager]

Erinnerung”. Memoria [Richard Leander]

Liebst du um Schönheit “. Si amas la belleza [Friedrich Rückert]


    R. STRAUSS (1864-1949)

4 Lieder, op.27:

Ruhe, meine Seele!” ¡Descansa, alma mía! [Karl Henckell]

Cäcilie”. Cecilia [Heinrich Hart]

Heimliche Aufforderung”. Invitación secreta [John Henry Mackay]

Morgen!” ¡Mañana! [John Henry Mackay]


    Helena CÁNOVAS: Escolta [Francesc Pujols]


    Nuria NÚÑEZ (1980-): Nana*


    G. ROSSINI (1792- 1868): “Non si da follia maggiore” (Il Turco in Italia).


    G. PUCCINI (1858-11924): Signore Ascolta” (Turandot).


    G. BIZET (1838-1875): C’est de contrebandiers… Je dis que rien ne m’épouvante”. (Carmen)


    C. GOUNOD (1818-189): Dieu ! quel frisson court dans mes veïnes ! (Roméo et Juliette).


    *Obra encargo de JM Catalunya a Nuria Núñez, compositora residente de la Xarxa de Músiques 23-



        La soprano Sabrina Gárdez va néixer a l'Havana, i després de traslladar-se amb la seva família a València va començar a cantar en la coral del seu col·legi a 6 anys. Va finalitzar els seus estudis professionals de cant en el Conservatori José Iturbi de València, allí va obtenir el premi extraordinari de cant. Durant aquest temps participa en nombrosos concerts amb cors i formacions de cambra, en sales importants de València com és el Saló de Cristall a l'ajuntament o la sala Rodrigo del Palau de la Música.En 2020, obté una beca de la Fundació Ferrer- Salat per a estudiar quatre anys en el Conservatori Superior de música del Liceu de Barcelona ( Fundació Conservatori Liceu), on s'ha format amb la soprano Marta Mathéu i, actualment, continua els seus estudis amb la soprano Dolors Aldea i la pianista Marta Pujol. Va ser guardonada amb el primer premi en la V edició del Concurs de Cant Josep Palet de Martorell i el premi " Amics de l' òpera de Sabadell". Pocs mesos després va obtenir el premi extraordinari a la millor interpretació d'obra d'autor valencià en la V edició del Concurs Internacional Martín i Soler de Polinyà de Xúquer (València).Ha realitzat concerts en diferents sales de Barcelona com a solista, així com amb el seu grup de cambra ( Mörnel Trio), Circle eqüestre, Casa Elizalde, Casa Llotja de Mar... Ha rebut classes d'Isabel Rey, R. d'Andrés, Carmen Subrido, Dolora Zajick, Patrizia Ciofi, Fiorenza Cedolins, Marck Hastings i Valèrie Guillorit. Forma part del cicle " Veus del Monestir" de Pedralbes i ha estat solista en el concert de commemoració del 185 aniversari del Conservatori Liceu, celebrat en el Gran Teatre del Liceu, i va participar en la Masterclass del premi Ferrer- Salat de la 59 edició del Concurs Tenor Viñas a càrrec de la soprano Nelly Miricioiu i amb la pianista Astrid Steinschaden.

        El pianista Oriol Sanz Baqués es va iniciar en la música a l'escola municipal de Vilafranca del Penedès i acaba els seus estudis professionals en el Conservatori de Barcelona, on es va graduar amb honors de piano i de música de cambra. En l'actualitat està acabant els estudis superiors en interpretació de piano en el Conservatori Superior de Música del Liceu, on es forma amb Àlex Alguacil i Marta Pujol.Durant els últims anys d'aprenentatge ha fet una forta aposta per la música de cambra i altres formacions, amb les quals ha realitzat concerts en diferents sales de Catalunya entre les quals destaquen la Atlántida del Vic, el Palau de la Música Catalana, L' Auditori de Barcelona o el Cercle Eqüestre, aquest últim amb el trio Mörnel, que forma el 2021 al costat de la soprano Sabrina Garcia i el baríton Pau Camero. Paral·lelament als seus estudis, amplia la seva formació artística acompanyant diferents corals de tota Catalunya, fa de repertorista per cantants i estudia clavicémbalo en el CMMB amb el professor Eduard Martínez.Des de 2022 té la plaça titular de piano en la Jove Orquestra Nacional de Catalunya, amb qui ha tocat obres d'estrena com el concert de violí de Magrané o el Rosenkavalier de Strauss.Pur Amore, Treue Liebe

        Sabrina Gárdez ens presenta un programa amb una primera part amb una selecció de Lieder Alemany de compositors de referència postromàntics com són Mahler i R.Strauss. Seguidament, interpretarà dues obres de compositores actuals, "Escolta"1 de la catalana Helena Cánovas, i l'estrena absoluta de la compositora andalusa Núria Núñez.La segona part, constarà d'àries d'òpera de diversos compositors, totes amb referents a aquest amor pur, fidel, al qual fa referència el títol del concert.


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Concert dels 40 anys de Joventuts Musicals de La Vall d’Uixó