CONCERT

Laura Ballestrino, piano


    Laura Ballestrino (Madrid, 2000) és una pianista i compositora espanyola. Actualment, és una de les grans promeses de la música a Espanya, guardonada en prestigiosos concursos nacionals i internacionals com el primer premi en Joventuts Musicals d'Espanya, María Herrero i Gran  Klavier, a més de premis especials en  CIPCE i Intercentres Melòman. Ha realitzat gires i concerts per tota Espanya, incloent-hi algunes de les sales i festivals més rellevants del país. 
    A la seva trajectòria com a intèrpret clàssic s'uneix la seua faceta com a compositora, incloent-hi habitualment composicions pròpies en el programa dels seus concerts. Actualment, treballa com  a compositora i productora de la Banda Sonora Original del videojoc  Archaelund. 
    La seua carrera musical també es desenvolupa a l'estranger, ha estat convidada el 2022 per l'ambaixada d'Espanya a Washington D. C. per a dur a terme una trobada amb la universitat Geòrgia  Tech a Atlanta i oferir  masterclass de piano, conferències, un recital i un concert com a solista amb la  GT  Symphony  Orchestra. Graduada en el Real Conservatori Superior de Música de Madrid amb la catedràtica Elena Orobio, debuta en el seu últim any amb el Concert n.4 de Beethoven en el Teatre Monumental sota la direcció de Sebastián  Mariné. Actualment cursa els seus estudis de Màster amb  Leonel Morales i Leo de María gràcies a la beca que li ha atorgat la Universitat Alfons X. 


Poesia i Polifonia: L'Art del Piano.
    Este concert ens presenta un recorregut pels diferents estils de la música clàssica als segles XIX i XX, delectant a l'oient amb un espectre de sensibilitats que abasta des de la intimitat fins a l'èxtasi, des de la polifonia sofisticada fins a l'expressió més poètica.
Comencem amb la Balada de  Frédéric Chopin, compositor romàntic que ens captiva des del començament amb el seu cant a "mezza voce" fins que culmina en la gran coda final. Li continuen La Lleugeresa de Franz Liszt i l'Imperiós d'Alexander Scriabin, dos estudis plens de virtuosisme i brillantor amb els quals es finalitza la primera part del concert. 
    La segona part del recital s'obre amb La Maja i el Rossinyol d'Enrique Granados, que ens ofereix una àmplia paleta de colors sonors inspirada en l'univers pictòric de Francisco de Goya. A continuació, la sonata États d'âme ens descobrirà l'ànima inquieta d'Alexander  Scriabin, plasmada en un llenguatge postromàntic únic i innovador. Tanquem el concert amb l'enèrgica Fugida de Samuel Barber, que conjumina modernitat amb estructura clàssica i ens fa tornar a l'origen i la tradició de grans polifonistes com  Johann Sebastian Bach. Este programa ofereix un retrat complet de la riquesa i diversitat del repertori pianístic. Ens brinda l'oportunitat de conèixer l'evolució de la música clàssica des del romanticisme, amb un viatge de més d'un segle on cada autor continua, trenca o transforma les normes estètiques del seu temps a través del piano.

PROGRAMA:
FREDERIK CHOPIN
Balada nº4 op.52 en Fa menor
FRANZ LISZT
Estudio de concierto S144 nº2 “La ligereza”
ALEXANDER SCRIABIN
Estudio op.65 nº3 “Imperioso”
ENRIQUE GRANADOS
Quejas o La Maja y el Ruiseñor, de Goyescas
ALEXANDER SCRIABIN
Sonata nº3 en Fa# menor “États d’âme” op.23
I. Drammàtico
II. Allegretto
III. Andante
IV. Presto con fuoco
SAMUEL BARBER (1910-1981)
Piano Sonata
IV. Fuga

 

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Concert dels 40 anys de Joventuts Musicals de La Vall d’Uixó