"ENS TROBEM A LA VALL"

CONCERT EXTRAORDINARI
DIJOUS 28 DE DESEMBRE DE 2017 20H
ESGLÈSIA DE L'ASSUMPCIÓ DE LA VALL D'UIXÓ
ENS TROBEM A LA VALL
El concert que ara els presentem és fruit de la col·laboració entre Joventuts Musicals de la Vall d'Uixó i l'Ajuntament de la nostra ciutat. Tots dos fa temps que teníem la idea de fer un concert homenatge als músics del poble, que en són molts i de molta qualitat, donat que habitualment no poden actuar a la Vall per molts motius, però  sobretot el d’exercir el seu treball o estudis allunyats de ca nostra. Quan Joventuts Musicals va exposar la idea, va ser rebuda amb molt d’entusiasme per part de l'Ajuntament  doncs va coincidir plenament amb la que també tenia el regidor de cultura  des de feia temps. 
Amb aquesta confluència i il·lusió, els presentem doncs el projecte com un primer concert d'un cicle anual que pretenem siga de llarga durada i que acabe consolidant-se com un referent cultural en la vida del Poble.
Hui Ens trobem a la Vall amb un conjunt de cinc músics vallers que desenvolupen la seua activitat musical des de París fins a la Vall; s’hi combina experiència, veterania, joventut, varietat instrumental i sobretot qualitat, professionalitat i meticulositat a l'hora del savoir-faire llur treball.
Juan de la Rubia, organista.
Actualment professor a l'Escola Superior de Música de Catalunya i organista de la Basílica de la Sagrada Família de Barcelona. Ha tocat com a solista a la Freiburger Barockorchester i al Auditorio Nacional de Música de Madrid, el Palau de la Música Catalana, la Konzerthaus de Berlín, la Gewandhaus de Leipzig, les catedrals de Colònia i Westminster (Londres), així com al teatre Mariinsky i la Philharmonia de Sant Petersburg. Amb deu discos publicats com a solista destaca el seu disc titulat: “Bach” amb què ha rebut la distinció “Melómano de Oro” i el diari ABC el considera  “uno de los discos más bellos y sorprendentes del año”. Ha obtingut cinc premis extraordinaris al llarg de la seua carrera entre ells el Premi Nacional de Joventuts Musicals, és actualment un dels referents a nivell mundial en el seu instrument, actuant de manera assídua en els principals escenaris d’Europa, Amèrica llatina i Àsia.
Olga Pitarch, soprano.
Resident a París on actualment  realitza la seua activitat professional, guardonada amb diversos premis nacionals entre ells de Joventuts Musicals. Actua en concerts amb grups diversos com La Orquesta Barroca de Sevilla, Estil Concertant, Les Arts Florissants entre molts daltres. Participa en molts festivals a Espanya, Holanda, França, Alemanya, Letònia, etc... i produccions operístiques als principals  teatres europeus: La Zarzuela, Teatro Real, Palau de la Música, Champs Élysées, Concertgebow, etc. Destaquen també les gravacions de discos en prestigioses companyies com Harmonia Mundi, Virgin Classics i directes per a Radio France, Mezzo, ORF, RNE, BBC, etc.
Oscar Diago, oboè. 
Actualment es l'oboè solista de l'Orquestra Simfònica del Vallès des de l'any 2000 i continua la seua formació musical amb l'oboista i professor  Christopher Cowie.  Ha col.laborat amb orquestres com l'O.N.E, la Sinfónica de Madrid, Leonore (Pistoia, Itàlia), Nacional d'Andorra, etc; amb directors com Salvador Brotons,  Edmón Colomer, Thomas Hanus, Víctor Pablo Pérez, etc. Destaquem  la  interpretació  del doble concert per a violí i oboè de J.S.Bach amb Corrado Bolsi com a solista-director , i el concert per oboè i petita orquestra de Richard Strauss tots dos al Palau de la Música Catalana.
Yolanda Bueso, violoncel. 
És professora al Conservatori Professional d´Onda i membre titular de l’Orquestra Simfònica de Castelló des del 2014. Guanyadora del I Concurs de Violoncel del Conservatori Superior de Música “Salvador Seguí” de Castelló, també ha estat segon premi als concursos de Música de Cambra Ciutat de Borriana i  Música de Cambra “Las Provincias”. Col•labora assíduament amb l´Orquestra de València, dedicant paral•lelament gran part a la música de cambra amb el seu quartet de corda A Piacere amb el qual ha presentat el 2016 el seu primer treball discogràfic amb obres de J. C. Arriaga i A. Dvořák. 
Rafael Quirant, sopranista.
Criat en una família d’artistes, des de ben xicotet ja denota una forta sensibilitat per l’art, atret per la figura de la seua besàvia, la soprano Carmen Tur, i en escoltar la gran Maria Callas. Actualment pren classes amb Ricardo Castelló i assisteix a classes magistrals amb Robert Expert o Carlos Chausson. Compagina el cant amb els estudis de disseny de moda, a l’EASD de València. El seu repertori  es centra més en el barroc així com el segle XIX, i entre tantes altres podem destacar peces de Vivaldi,Mozart, Donizetti, Bellini i Verdi. Li agradaria en un futur estudiar cant i especialitzar-se en el repertori que per la naturalesa de la seua veu ha d’abraçar, el barroc.
   


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Concert dels 40 anys de Joventuts Musicals de La Vall d’Uixó